EXPLOZIV! Avocati cercetati de procurorii din Timisoara, dupa ce au contribuit la excluderea din magistratura a unui judecator! Acuzatiile sunt de marturie mincinoasa, fals intelectual si razbunare pentru ajutorul dat justitiei

 

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara a inceput urmarirea penala impotriva a doi avocati din Baroul Arad, care sunt acuzati ca au indus in eroare inspectorii Inspectiei Judiciare din cadrul CSM, prin declaratii mincinoase, contribuind, in acest fel, la excluderea din magistratura a unui judecator.


Cristian Alunaru, actualul decan al avocatilor aradeni, si un alt purtator de roba au fost reclamati de catre Nicoleta Lavinia Cotofana, fost judecator la Judecatoria Arad, ca au pus umarul la excluderea sa din magistratura, prin decizia CSM din 31 octombrie 2016, ca razbunare pentru actiunea penala semnata personal si depusa la DNA Timisoara, in cursul anului 2016.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi avocati au devenit suspecti pentru marturie mincinoasa, fals intelectual si razbunare pentru ajutorul dat justitiei, urmand ca procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara sa dea un verdict in acest dosar.

Exclusa din magistratura sub acuzatia de nerespectarea secretului deliberarii si exercitarea functiei cu rea-credinta, judecatoarea Nicoleta Lavinia Cotofana a contestat decizia CSM la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a facut plangere penala impotriva avocatilor care au dat declaratii la Inspectia Judiciara, dar a cerut CSM si anchetarea disciplinara a judecatorului Dantes Marcovici, inspector judiciar, care, in opinia sa, ar fi trebuit sa se abtina sa efectueze ancheta de la Judecatoria Arad, intrucat, in 2011, a fost incompatibil pentru o zi, deoarece era judecator in functie si a fost admis fara examen in Baroul Tulcea.

Reamintim ca, la nici noua luni de la primirea in magistratura, Nicoleta Lavinia Cotofana a fost exclusa, dupa intrarea in conflict cu Baroul Arad, in conditiile in care nu dorea sa le recunoasca delagatiile extrajudiciare. Mai mult, a sesizat si parchetul pentru pretinse deturnari de fonduri la Baroul Arad.

Pe de alta parte, avocatii au acuzat-o pe Cotofana ca este “implantata” in magistratura aradeana de catre Serviciul Roman de Informatii, in conditiile in care, inainte, timp de 11 ani, lucrase la SRI – structura centrala.

Tot avocatii aradeni au atras atentia asupra declaratiei de avere a Laviniei Cotofana, unde erau mentionate doua case, doua spatii comerciale, doua garsoniere, terenuri, bijuterii in valoare de 248.000 de euro, intre care si un inel platină de 70.000 de euro, o limuzina Lexus 600 hL, in valoare de 130.000 de euro, Honda CRV – 40.000 de euro C, conturi bancare de peste 600.000 de lei, dar si trei arme.

Sa mai spunem ca sotul Laviniei Cotofana a fost avocatul milionarului Ovidiu Tender si a incercat sa influenteze unele expertize in dosare. A fost condamnat la 4 ani de inchisoare si exclus din Baroul Arad, motiv care, se pare, a stat la originea jihadului declansat de judecatoare impotriva avocatilor aradeni. (G.I.)

Leave a Reply