EXPLOZIV! Jurnalistul Malin Bot “bate” doua case de avocatura din Bucuresti si pune la plata Antena 3! Tribunalul Bucuresti a decis ca Badea, Ciuvica si Tudor sa achite cate 2.000 de euro

malin-proces

Jurnalistul timisorean Malin Bot, redactor sef la editia online a ziarului Romania Libera, a castigat procesul intentat postului de televiziune Antena 3 si a “vedetelor” Mircea Badea, Mugur Ciuvica si Radu Tudor. Tribunalul Bucuresti a decis, la termenul din 31 ianuarie, ca fiecare dintre cei trei angajati ai Trustului Voiculescu sa-l despagubeasca pe Malin Bot cu cate 2.000 de euro, iar dispozitivul hotararii sa fie redat in cadrul emisiunii “Punctul de intalnire” si a buletinelor de stiri pe parcursul unei zile intregi.


In rest, a respins ca neintemeiate pretentiile reclamantului, respectiv plata unor daune morale in valoare de 244.000 de euro.

Jurnalistul Romaniei libere s-a adresat instantei de judecata in luna mai 2016, dupa ce a fost calomniat in mai multe buletine de stiri ale canalului Antena 3 si in cadrul emisiunii moderate de Radu Tudor.

ciuvica-badea

“In zilele de 21 si 22 februarie 2016, paratii au transmis informatii calomnioase si insulte la adresa mea si la activitatea mea jurnalistica, prin postul de televiziune Antena3 , la emisiunile ”Punctul de intalnire” si in mai multe buletine de stiri, potrivit carora sunt nazist, fac propaganda nazista, sunt o persoana ”Insalubra” si desconsider batranii bolnavi, producand in randul telespectatorilor o reactie foarte agresiva materializata prin mesaje de amenintare si insultatoare transmise pe retele sociale, dar si prin referiri ingrozitoare la adresa mamei mele care la momentul respectiv era decedata de mai bine de un an de zile. In mod calomnios si fara nicio legatura cu realitatea, incalcand grav si prevederile Legii Audiovizualului, paratii au transmis timp de doua zile in emisiunile postului Antena 3 informatia mincinoasa potrivit careia eu ma fac vinovat de raspandirea unor mesaje si idei cu continut nazist, propaganda nazista fiind o fapta determinata sanctionata penal expres in legislatia romaneasca”, se mentioneaza in plangerea depusa la instanta.

Pentru a fi mai convingator in sustinerea dreturilor sale la imagine, Malin Bot a depus la dosar zeci de mesaje cu continut injurios si denigrator primite de la telespectatorii Antena 3. “Ma bucur ca instanta a inteles ca, sub umbrela libertatii de exprimare, nu poti sa calomniezi la nesfarsit pe oricine! Victoria este cu atat mai mare, cu cat m-am luptat cu doua case mari de avocatura din Bucuresti, cu avocati imbracati in Armani si purtand ceasuri de aur, iar eu m-am aparat singur. Rolul acestui proces este de a construi o argumentatie juridica care sa poate fi folosita de oricine este denigrat de Antena 3, pentru ca dreptul la libera exprimare nu inseamna dreptul la calomnie si insulta, iar pe de alta parte, instantele trebuie sa inteleaga ca doar punandu-i serios la plata pe cei de la Antena 3 le pot opri comportamentul infractional. Voi face apel si voi cere marirea cuantumului daunelor morale, in conditiile in care am cerut 250.000 de euro si am primit doar 6.000 de euro, mai cu seama ca voi depune la dosar date financiare care atesta veniturile uriase ale paratilor de la Antena 3”, ne-a declarat Malin Bot. Hotararea Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, putand fi atacata cu apel in 30 de zile. (G.I.)

Leave a Reply