INEDIT! Dosar penal dupa ce un copil de 9 ani a scris cu vopsea pe o biserica veche de 700 de ani! Politistii considera ca lacasul de cult a fost profanat

 

Politistii din Calan, judetul Hunedoara, au deschis un dosar penal pentru profanarea lacasurilor de cult, dupa ce un copil de 9 ani o scris cu vopsea roz „Adi” pe o biserica monument istoric din satul Streisangeorgiu, scriu jurnalistii de la Reporterntv.ro.


Potrivit IPJ Hunedoara, copilul de 9 ani, cu domiciliul in Calan, judetul Hunedoara, a murdarit, la inceputul lunii februarie, cu un tub de spray-vopsea un perete al Bisericii Ortodoxe Streisangiorgiu, care se afla pe lista monumentelor istorice.

„In cauza se continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de profanare a lacasurilor de cult sau a obiectelor de cult”, se arata in comunicatul de presa transmis duminica de Politia Hunedoara. Se pune intrebarea, de ce nu s-a deschis dosar penal si pentru distrugere…

Potrivit politistilor, in urma cu mai bine de o saptamana, biserica medievala din satul Streisangeorgiu a fost mazgalita cu graffiti, aceasta fiind una printre cele mai vechi biserici din tara. Pe unul din zidurile bisericii a fost scris, cu roz, „Ady”.

Construita in stilul romanic, intre 1313-1314, pe locul unei biserici de lemn datate din 1130-1140, biserica din Streisangeorgiu este una din cele mai vechi constructii medievale din Transilvania.

Potrivit Codului Penal, minorii care nu au implinit 14 nu raspund penal, insa sanctiunile pot fi aplicate parintilor sau ocrotitorilor legali. (V.E.)

 

Leave a Reply