REVANSA! Procurorul Lucian Papici, acuzat ca i-a provocat infractorului Liviu Dragnea un “prejudiciu moral inestimabil”! Liderul PSD a formulat o plangere penala impotriva procurorului timisorean

papici2

Procurorul Lucian Papici, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, este considerat raspunzator pentru condamnarea la inchisoare a lui Liviu Dragnea in dosarul Referendumului, motiv pentru care liderul PSD a decis ca a venit vremea sa se razbune pe magistrat si sa-i faca o plangere penala.


Astfel, zilele trecute, Liviu Dragnea a depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justie o plangere penala, in care Lucian Papici este acuzat de uzurparea functiei si de uzurparea calitatii sale oficiale de magistrat, ambele in timpul mandatului de sef al Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul DNA.

Pe langa aceasta, Papici mai este acuzat si de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, de abuz in serviciu contra intereselor publice, de represiune nedreapta si conflict de interese. Infractiunile de care Dragnea il acuza pe Papici ar fi fost savarsite in 2013, in perioada in care procurorul DNA lucra dosarul Referendumului, finalizat cu trimiterea in judecata a liderului PSD si condamnarea sa la 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru ca ar fi fraudat referendumul de demiterea presedintelui Traian Basescu.

dragnea

“La data de 27 septembrie 2013 domnul procuror Lucian Papici a emis Rechizitoriul in dosarul de urmarire penala nr 280/P/2012, rechizitoriu prin care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale impotriva mea si s-a dispus trimiterea mea in judecata pentru savarsirea infractiunii prevazuta si pedepsita de art 13 din Legea 78/2000, cu modificarile si completarile ulterioare. La data emiterii rechizitoriului domnul procuror Papici Lucian nu mai detinea in mod legal functia de conducere in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie”, se mentioneaza in plangerea lui Liviu Dragnea.

Urmare a actelor procesuale intocmite de catre Lucian Papici, Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat Sentinta Penala nr 341/2015, ramasa definitiva prin Decizia Penala nr. 114/22.04.2016, iar aceasta hotarare de condamnare a cauzat liderului PSD “un prejudiciu moral inestimabil”, respectiv afectarea personalitatii sale publice, “atat ca cetatean, cat si in calitatea mea de lider politic”.

Este posibil ca juristii remarcabili care au studiat codurile si l-au consiliat pe Liviu Dragnea in formularea acestei plangeri penale sa nu fi citit Legea 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor, in care, la articolul 57, se stipuleaza ca “in interesul serviciului, procurorii pot fi delegaţi, cu acordul scris al acestora, inclusiv in functii de conducere, de catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la parchetele din cadrul Ministerului Public pe o perioada de cel mult 6 luni. Delegarea procurorilor poate fi prelungita, cu acordul scris al acestora, cel mult inca 6 luni”. In cazul in care au lecturat aceste prevederi, este posibil ca actiunea impotriva procurorului Lucian Papici sa aiba doar menirea de a abate atentia publica de la protestele prin care se cere demisia Guvernului Grindeanu, cu al sau ministru al Justitiei, Florin Iordache, ramas in folclorul urban drept ministrul “Alta intrebare”… (G.I.)

 

Leave a Reply