#REZIST! Agent de politie cercetat de superiori, dupa ce a participat la protestele antiguvernamentale! “E dreptul meu sa particip in timpul liber la mitinguri!”

Un agent de politie este anchetat de conducerea Inspectoratului de Politie Mehedinti, pe motiv ca ca a participat la protestele antiguvernamentale fata de Ordonanta de Urgenta 13, care prevedea modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, informeaza News.ro.


Barbatul lucreaza la Biroul de Ordina Publica din cadrul Politiei Municipiului Drobeta Turnu Severin. In seara zilei de 1 februarie, el s-a dus la proteste, in afara orelor de program. Sapte zile mai tarziu, s-a dispus cercetarea lui.

„La sapte zile dupa aceea s-a dispus cercetarea mea. Acum, se pare ca si impotriva mea exista un abuz. E dreptul meu sa particip in timpul liber la mitinguri, nu a fost miting politic”, a declarat Radu Ghenciu.

Astfel, conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti a decis sa se faca o verificare, pentru a se constata daca agentul Radu Ghenciu a respectat sau nu regulamentele interne ale institutiei.

„Inspectoratul a fost sesizat cu privire la participarea agentului la acele proteste si s-a dispus efectuarea de verificari, in vederea stabilirii existentei sau inexistentei incalcarii vreunei norme interne de catre persoana respectiva”, a declarat agentul de politie Madalina Viziru, ofiter de relatii publice al IPJ Mehedinti. (V.E.)

Leave a Reply