ARSENAL! Peste 100 de arme confiscate de politistii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substante toxice Timis in 2016! S-a “lucrat” si la primul dosar de contrabanda cu arme la frontiera de vest

 

Luat prin surprindere de descinderea ofiterilor de la Corpul de Control al ministrului de Interne, seful Serviciul Arme, Explozivi, Substante toxice (SAEST) din cadrul IPJ Timis, comisarul sef Nicolae Boia, se pare ca a reusit sa convinga controlorii de la Bucuresti ca, in ultimul an, serviciul pe care-l conduce a inregistrat rezultate foarte bune.


Astfel, in 2016, lucratorii de la BAEST Timis au confiscat peste 100 de pusti si pistoale, dintre care 40 – arme de fabricatie artizanala, totodata colaborandu-se activ pentru solutionarea unui dosar de contrabanda cu arme. “Este pentru prima data cand Servicul Arme din Timis se implica in solutionarea unui dosar de contrabanda cu arme. S-a participat la descinderi in Bucuresti si alte judete, urmarindu-se traseul armelor introduse ilegal in tara”, au fost informati ofiterii de la Corpul de Control al ministrului de Interne.

Cat despre incidentul armat din seara zilei de 18 ianuarie 2017, din Calea Torontalului, in timpul caruia un cetatean de origine araba a fost impuscat in mana, inspectorii au constatat ca acesta face obiectul unui dosar de tentativa de omor aflat in lucru la Serviciul de Investigatii Criminale.

In urma acestui control de tip blitzkrieg, nu este exclus ca seful de la SAEST Timis sa fie vizat de vreo promovare, mai cu seama ca in aceasta perioada au loc schimbari si reorganizari importante in Politia Romana, dar si la nivelul Inspectoratului de Politie al Judetului Timis.

Surse importante din politie ne-au dezvaluit este posibila transformarea Serviciului de Operatiuni Speciale Timis intr-o structura de filaj si ascultari mai mare, care sa aiba competenta asupra judetelor de pe raza Curtii de Apel Timisoara, iar functia de conducere sa fie echivalenta cu cea de chestor. (G.I.)

Leave a Reply