AVANSARE! Chestorul Ion Mirescu, numit in functia de adjunct al inspectorului general al Politiei Romane! Plecarea sa la Bucuresti declanseaza lupta pentru putere la IPJ Timis

Chestorul de politie Ion Mirescu, inspector-sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, a fost numit intr-o functie importanta in staff-ul Politiei Romane, dupa cum Impact Press a anticipat inca de la preluarea functiei de prim-ministru de catre Sorin Grindeanu.


Astfel, Ion Mirescu a devenit unul dintre adjunctii inspectorului general al Politiei Romane, chestorul principal de politie Bogdan Despescu, alaturi de chestorii Virgil Spiridon, Vasile Viorel si Carmen Camelia Tuicu. Ordinul de numire a fost semnat, vineri, 3 martie, de catre ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

„Prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, cu data de 3 martie a.c., chestor de politie Mirescu Ion, inspector sef al IPJ Timis, a fost imputernicit sa exercite, cu caracter temporar, functia de adjunct al Inspectorului General al Politiei Romane”, a anuntat, printr-un comunicat IGPR.

Chestorul de politie Ion Mirescu a preluat coducerea IPJ Timis in ianuarie 2015, imediat dupa ce fostii sefi Sorin Muntean si Florin Bolbos au fost ridicati de procurorii DNA. Ulterior, in iulie 2015, a castigat si concursul de numire pe aceasta functie.

Absolvent al Academiei de Politie Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti, Ion Mirescu a lucrat in politie inca din 1988. Argesean de origine, fiind nascut in Boteni, comisarul sef Ion Mirescu a fost mai multi ani manager in structuri operative ale sistemului national de siguranta si ordine publica, de la functia de sef birou, pana la cea de inspector sef.

In 1998, a fost loctiitor sef al Serviciului Informatii si Protectie Interna Mehedinti din cadrul D.G.I.P.I., in 1999, seful Biroului de Protectie Interna din S.I.P.I. Mehedinti, in 2000 – seful Serviciului Politie Economico-Financiara din cadrul IPJ Mehedinti, iar din 2003 si pana in 2005, seful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din cadrul IPJ Mehedinti.

Pentru mai multi ani, Mirescu a fost seful Politiei de Frontiera din Mehedinti, iar din 2012 pana in ianuarie 2015 – Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara. (G.I.)

Sursa foto: deBanat.ro

Leave a Reply