EXPLOZIV! Padurar operat de urgenta la Timisoara, dupa ce a fost “vanat” in padure de doi braconieri! Asupra sa s-a tras cu cartuse tip posuri, interzise chiar si in conditii de razboi

Un padurar a fost operat de urgenta, azi-noapte, la Spitalul Clinic Municipal Timisoara, dupa ce a scapat ca prin minune dintr-o tentativa de omor. Doi braconieri surprinsi in padure, in apropierea cantonului silvic Brazi, din judetul Arad, au tras mai multe focuri de arma asupra padurarului, Sorin Jiva, ranindu-l grav in zona abdomenului si la nivelul coapselor.


Unul dintre gloantele trase asupra padurarului au penetrat toracele si au atins plamanul, motiv pentru care medicii timisoreni au efectuat o interventie chirurgicala de urgenta pentru a salva viata pacientului.

“La ora 3, a ajuns un pacient adus de o ambulanta SMURD, cu plagi impuscate prin glont cu alice in zona toracica si in zona abdominala inferioara, coapsa. Pacientul a fost supus unei interventii chirurgicale minime invazive in zona toracelui pentru una dintre plagi, care a penetrat toracele si a atins plamanul. El este bine acum, pe Terapie Intensiva, este constient, echilibrat respirator, echilibrat hemodinamic, tinut sub observatie”, a declarat medicul Nicolae Bradescu, sef UPU si purtator de cuvant al Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara, pentru Jurnal aradean/Aradon.

Conform directorului Directiei Silvice Arad, Teodor Tigan, asupra padurarului s-a tras cu gloante interzise, iar dupa incident, desi ranit, acesta s-a deplasat pe jos aproape un kilometru, pana la cel mai apropiat canton, pentru a suna la 112.

“Cartusele trase asupra paznicului de vanatoare au fost cartuse tip posuri, care sunt interzise a se folosi la vanatoare si care sunt interzise a se folosi chiar si in conditii de razboi”, a precizat Teodor Tigan.

In urma acestei tentative de omor, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Arad au identificat autorii si au deschis un dosar penal. „Parchetul Tribunalului Arad a dispus inceperea urmaririi penale, in rem – cu privire la fapte, in data de 9 martie si succesiv la 10 martie, prin efectuarea urmaririi penale fata de suspectii Surda Calin Stefan si Tamas Valentin pentru comiterea infractiunilor de tentativa la omor, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si uz de arma fara drept, existand suspiciunea rezonabila ca, in cursul serii de 9 martie, au executat focuri de arma asupra victimei J.S., care se deplasa cu autoturismul sau in apropierea cantonului silvic Brazi. Persoana vatamata a suferit plagi impuscate. In acest moment, cercetarile continua pentru stabilirea adevarului in cauza”, a comunicat Parchetului de pe langa Tribunalul Arad. (Gh. Ilas)

 

Leave a Reply