EXCLUSIV! Jaful anului la Timisoara! Hoti profesionisti au spart un atelier de bijuterii din zona Piata Doina, de unde au furat peste 4 kilograme de aur pregatite pentru prelucrare

Dupa ce au devalizat casele mai multor oameni cu bani din Timisoara, gruparea de hoti profesionisti devenita celebra datorita modului in care anihileaza orice sistem electronic de supraveghere video, a dat inca o lovitura de rasunet.


Un atelier de bijuterii din zona Piata Doina a fost spart, in noapte de 15/16 martie, in ciuda faptului ca patronii germani instalasera o sofisticata instalatie de protectie si alarmare, care transmitea orice semnal suspect din jurul imobilului sau incercare de intrare neautorizata la dispeceratul firmei SBK Security.

Hotii au reusit sa anihileze sistemul de supraveghere, dupa care au intrat in atelier prin fortarea usii de acces. Cu ajutorul unui autogen, au taiat tabla de otel din jurul sistemelor de inchidere a seifurilor din interior, pe care le-au deschis si au incarcat toata prada. In cele trei seifuri din atelierul de bijuterii au fost descoperite peste 4 kilograme de aur sub forma de lingouri, pregatit pentru prelucrare, 2 kilograme de argint si cateva bijuterii model.

La plecare, nu au uitat sa-si acopere amprentele cu spuma stingatoarelor de incendiu.

“Cu siguranta au fost mai multe persoane, iar spargerea seifurilor a durat ceva timp, din cauza dimensiunilor mari a usilor si a greutatii. Marfa furata nu cred ca se poate comercializa in Romania, intrucat doar fabricile de bijuterii pot prelucra acele bare de aur. Este posibil ca marfa sa fie scoasa din tara, deja, si dusa in Turcia, unde se poate vinde fara probleme”, ne-a dezvaluit un desiner bijutier.

In opinia sa, dupa ce a discutat cu colegii sai de la atelierul jefuit, valoarea bruta a aurului furat se ridica la peste 100.000 de euro. Deocamdata, fiecare angajat al unitatii a fost amprentat si a fost chemat la audieri, anchetatorii incercand sa construiasca un cerc de suspecti.

Reamintim ca, la sfarsitul anului trecut, inainte de Craciun, hotii au dat atacul si la un magazin de bijuterii din zona Iosefin, de unde au furat, printr-o spartura facuta in perete, intregul seif cu bijuterii.

Politia si procurorii continua sa fie pe urmele hotilor profesionisti de la Timisoara, insa, din pacate, de fiecare data ajung dupa disparitia acestora de la locul faptei. (Gigi Ilas)

Leave a Reply