Procurorii DNA Timisoara au inceput audierile in dosarul monitorizarii video ilegale a judecatoarei Nicoleta Cotofana! Fostul presedinte al Judecatoriei Arad, acuzat de abuz in serviciu si fals intelectual

Procurorii DNA Timisoara au inceput audierile in dosarul in care fostul presedinte al Judecatoriei Arad, judecatorul Flavius Bradin, este cercetat pentru abuz in serviciu si fals intelectual, in urma unei sesizari depuse la organul de urmarire penala de catre judecatoarea Nicoleta Lavinia Cotofana.


Exclusa din magistratura printr-o controversata decizie a CSM, dar cu reale sanse de a reveni in profesie, Lavinia Cotofana a reclamat faptul ca fostul sef al Judecatoriei Arad, actualmente judecator la Tribunalul Arad, ar fi autorizat monitorizarea sa permanenta, in timpul serviciului, prin plasarea unei camere de supraveghere video in proximitatea biroului sau de la Judecatoria Arad.

Ulterior a extras anumite imagini de pe inregistrarile ilegale, pe care le-a trimis Inspectiei Judicare din cadrul CSM. “Intamplator sau nu, presedintele de atunci al Judecatoriei Arad, Flavius Bradin, a dispus sa mi se repartizeze ca birou fosta camera secreta a instantei. O incapere cu asemenea destinatie trebuia sa fie monitorizata video, fireste, insa in momentul in care scopul legitim a disparut, aparatura trebuia indepartata de acolo. Nu s-a intamplat acest lucru, iar camera video era indreptata in continuare spre biroul meu, dar cuprindea si arhiva, si registratura.

Legea spune ca, daca doresti sa-ti monitorizezi angajatii, trebuie sa le aduci la cunostinta. Iar extragerea de imagini de pe inregistrari se face cu mandat de la procuror si doar in cazul unor infractiuni flagrante. Flavius Bradin a decupat imagini cu sotul meu care intra in birou, apoi, consecutiv, imagini cum conduceam catre birou copiii pe care-i audiam in diverse dosare. A creat impresia falsa ca sotul meu a asistat la audierea copiilor, ceea ce a fost o manipulare grosolana a Inspectiei Judiciare”, ne-a declarat Nicoleta Cotofana.

In acelasi dosar a fost citat si specialistul in IT al Tribunalului Arad, care se presupune ca a indeplinit ordinele ilegale ale fostului sef al Judecatoriei Arad. (Gigi Ilas)

Leave a Reply