Liceul cu doua premii Nobel in palmares, pe lista de investii a Primariei Timisoara! Doua laboratoare noi, cu dotari de peste 100.000 de euro, inaugurate de primarul Nicolae Robu

Primarul Nicolae Robu a inaugurat, astazi, doua laboratoare noi la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” Timisoara, dotarile in valoare de 559.730 de lei fiind achizitionate de primarie, cu fonduri de la bugetul local.


Cele doua noi laboratoare, de fizica si de chimie, sunt performante, au toate dotarile necesare, mobilier, statii de lucru cu sistem powerlift si aripa de servicii suspendata, mese de lucru, sisteme de protectie si altele.

La inaugurare au participat, impreuna cu primarul orasului, noul ambasador al Republicii Federale Germania in Romania, Excelenta Sa, Cord Meier-Klodt, Rolf Maruhn, consul al Republicii Federale Germania in Romania, Aura Danielescu, inspector scolar general, Elena Wolf, director al liceului.

Primarul Timisoarei a reamintit faptul ca Primaria a investit anul trecut 18 milioane de lei in invatamant, educatia fiind unul dintre domeniile prioritare, in care in ultimii ani, s-au realizat investitii majore si a dat asigurari ca municipalitatea va continua si in acest an investitiile in educatie.

La Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau”, Primaria municipiului Timisoara a derulat, recent, cu fonduri europene, un proiect de reabilitare, care a avut o valoare de 7 milioane de lei.

In cadrul acelui proiect s-a realizat reabilitarea infrastructurii liceului in suprafata totala de 3.635 mp. prin masuri de consolidari, reparatii la structura, tamplarie si plansee. S-a efectuat modernizarea si reorganizarea functionala a liceului, imbunatatirea dotarilor educationale, in conformitate cu cele mai noi standarde in domeniu, ameliorarea sigurantei mediului educational, cresterea accesibilitatii persoanelor cu dizabilitati la serviciile educationale.

“Concret, 18 sali de clasa, 5 laboratoare, o biblioteca cu sala de lectura, 5 cabinete, o sala de muzica sunt rezultatele in urma reabilitarii si recompartimentarii cladirii existente. De asemenea, s-au realizat 230 de dotari, constand in mobilier, echipamente didactice, echipamente IT. Primarul Timisoarei a mai declarat ca municipalitatea va realiza si noul campus al acestui liceu in zona Oituz”, se mentioneaza intr-un buletin de presa al Directiei de Comunicare din Primaria Timisoara. Reamintim ca laureatii premiilor Nobel care au invatat la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” Timisoara sunt Stefan Hell si Herta Muller.

 

Leave a Reply