Accident de munca mortal in centrul Timisoarei! Doi muncitori care lucrau la consolidarea unei cladiri, striviti de un perete de beton

Doi muncitori care lucrau la consolidarea unei cladiri din zona centrala a Timisoarei, in apropierea podului Traian, si-au pierdut viata, miercuri dupa-amiaza, dupa ce au fost prinsi sub un zid de beton care s-a prabusit peste ei.


Cei doi barbati, cu varste de 32 si 49 de ani, lucrau la o cladire de pe bulevardul 16 Decembrie, iar in momentul in care se pregateau sa toarne un plafon, un zid s-a prabusit peste ei.

La fata locului s-au deplasat, urgent, autospecialele smurd si ambulante, insa echipajele de salvatori n-au reusit decat sa mai scoata cele doua cadavre de sub daramaturi.

“Am intervenit cu doua echipaje SMURD, doua de descarcerare, 4 ofiteri si 25 de subofiteri. Cand am ajuns la locul incidentului, am observat ca este vorba despre un perete prabusit peste doi muncitori. S-a actionat pentru degajarea elementelor de constructie”, a declarat Lucian Bogdan, reprezentant al ISU Timis.

De asemenea, la locul accidentului s-a deplasat si seful Inspectoratului Teritorial de Munca Timis, Pavel Kassai. “Am fost anuntati ca s-a produs acest accident de munca, unde sunt doi morti si am venit sa vedem daca cei doi sunt angajati cu forme legale, care sunt cauzele care au dus la producerea accidentului. ITM Timis va face cercetarea și vom vedea daca acesti oameni au fost instruiti, daca s-a facut protectia muncii”.

Sa mai spunem ca, doar in primele doua luni si jumatate din acest an, in judetul Timis s-au inregistrat 109 accidente de munca, 98 fiind soldate cu incapacitate temporara de munca, iar 11, cu decese. (Mara Ion)

Sursa foto: renasterea banateana

Leave a Reply