Fost lucrator din SRI Timis, “inregimentat” in organizatia locala a Partidului Puterii Umaniste! Ce are in comun Maria Grapini cu noul membru de partid?

In ciuda unei prezente discrete pe scena politica locala, filiala Timis a Partidului Puterii Umaniste (PPU) continua sa atraga noi membri din zona mediului de afaceri, care sunt “vrajiti” de discursurile infocate ale presedintei Mariei Grapini referitoare la promovarea femeii in viata publica.


Aceasta promisiune pare-se ca a avut efectul scontat si in cazul lui Evelyn Mirabela Velciov, patroana unui salon de infrumusetare din Timisoara, care a decis sa se inregimenteze in partidul fondat de oamenii de incredere ai mogulului Dan Voiculescu.

Adeziunea la PPU s-a semnat chiar in timpul ultimei conferinte de presa organizata de Maria Grapini, iar “recrutarea” politica a Evelynei Velciov a fost prezentata ca pe un mare succes al organizatiei.

De altfel, cele doua doamne ale politicii locale ar putea sa aiba in comun si afinitati si de alta natura, nu doar doctrinare, in conditiile in care Maria Grapini este cuscra fostului sef al Diviziei Economice a SRI Timis, colonelul (r) Constantin Mataragiu, demis din functie in 2005, iar Evelyn Velciov a fost cadru activ in SRI Timis pana in urma cu cativa ani, pe linie de supravegheri tehnice si interceptari, cand a demisionat si si-a deschis salonul de cosmetica.

“Cred ca se cuvine sa-l felicit pe Daniel Constantin care, in mai putin de doi ani a dezbinat doua partide – nu putem spune ca le-a distrus pentru ca ALDE va trai si fara Constantin iar umanistii fideli, au ramas (altii au venit pe parcurs) la PPU-Partidul puterii Umaniste. Se vede ca a studiat la scoala ca, sa distrugi este mai usor decat sa construiesti. A ales varianta usoara, fara munca!”, a fost mesajul – reprodus fidel – postat de Maria Grapini pe Facebook in ziua in care ALDE a decis sa-i retraga sprijinul politic lui Daniel Constantin.

In spatele satisfactiei abia retinute, europarlamentarul de Timis ne transmite faptul ca, dupa plecarea din Partidul Conservator, a ales calea unei serioase constructii politice.

Insa, cata vreme investitiile in acest proiect sunt minime, ca si in ultima campanie electorala, cand s-au cheltuit pentru promovare circa 6.000 de lei, este greu de presupus ca PPU Timis va trimite, vreodata, o femeie in Parlamentul Romaniei.

Fie chiar si fost lucrator din vreun serviciu secret, detinator de informatii cat mai strategice… (Vlad Enciu)

Leave a Reply