Medic oftalmolog din Timisoara, audiat de procurori intr-un dosar de malpraxis! “Nu-mi este frica sa caut dreptatea pentru fiica mea!”, anunta mama unei fetite care si-a pierdut vederea la un ochi

Unul dintre cei mai apreciati medici oftalmologi din Timisoara a fost audiat de catre procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Resita, dupa ce mama unei fetite a reclamat faptul ca, in urma unei interventii chirurgicale, fiica sa si-a pierdut vederea la un ochi.


Plangerea o vizeaza atat pe prof. dr. Ileana Zolog, de la Clinica de Oftalmologie a Spitalului Municipal Timisoara, specialist oftalmologie copii, cat si pe prof. dr. Monica Pop, managerul general al Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologie Bucuresti, pe care mama micutei pacinte din Resita le considera responsabile pentru drama prin care trece copilul sau.

Procurorii resiteni care s-au ocupat de caz au dat solutii de neinceperea urmaririi penale ambelor doctorite, insa mama fetitei s-a adresat judecatorilor, contestand decizia parchetului. Dosarul este in curs de solutionare la Judecatoria Resita, urmatorul termen fiind programat la sfarsitul lunii viitoare.

La cateva zile dupa ce a deschis actiunea in justitie, reclamanta din Resita, cunoscuta pe plan local pentru activitatile sale cu caracter umanitar, a scris pe Facebook ca nu-i este frica sa caute dreptatea pentru fiica sa.

“Lumea imi spune sa renunt, avocatii spun ca dosarul este greu si fata lor nu este placuta procurorilor sau judecatorilor. Juristii ma sfatuiesc sa aduc un avocat din afara judetului, deoarece influenta de sus este mare si greu suportabila. Mie chiar nu-mi pasa de parerea lor. Curand voi privi in fata un om al legii, chiar daca este judecator sau judecatoare, vreau doar o intrebare pentru domnia lor: daca copilul vostru ar trece prin ceea ce a trecut copilul meu, sa piarda vederea la un ochi, esteticul facial de care rad multi, o operatie la cap si mai apoi criticile celor din jur, ce ati face. (…) Imi asum ce scriu si repet ca nu-mi este frica sa caut dreptatea pentru fiica mea. Daca va fi ultimul lucru pe care-l fac, sunt fericita…”, este mesajul femeii care le-a reclamat pe cele doua doctorite.

Judecatoria Resita va evalua ancheta procurorilor si, in cazul in care va retrimite dosarul la parchet, este posibila conturarea unui caz de malpraxis. (Vlad Enciu)

Leave a Reply