RECHIZITORIU! Politistii de frontiera spagari de la Vama Nadlac, trimisi in judecata de procurorii DNA! Comisarul Avram Florin este acuzat de primirea unei mite de 41.000 de euro

Procurorii DNA Timisoara au finalizat cercetarile in dosarul politistilor de frontiera corupti de la Vama Varsand si au dispus trimiterea in judecata a 18 inculpati.


Fostul sef de tura, comisarul Avram Florea, aflat in stare de arest preventiv, va raspunde penal pentru luare de mita si trafic de influenta, in timp ce ceilalti inculpati, Selagea Ciprian – Calin, Ancuta Catalin-Corneliu, Dudas Marcel, Marginean Ovidiu, Pacurar Sorin – Romulus, Todoran Marcel – Grigore, Ardelean Teodor, Bodarlau Calin – Liviu, Gudiu Gabriel, Cicortas Claudiu – Alexandru, Galben Gheorghe – Daniel si Nedelcu Stefan – Eugen, aflati sub control judiciar, sunt acuzati de procurorii DNA de luare de mita.

Altor patru agenti din cadrul Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea, Poenaru Costel, Pristoleanu Ion – Marinel, Palade Bogdan – Lazar si Teodor Nicole – Gabriel, le-at fost probate cate doua infractiuni de luare de mita.

In vartejul acestor acuzatii penale a fost prins si un inspector antifrauda din cadrul Directiei Regionale Antifrauda Fiscala 5 Deva, Chira Emil – Nicu, acuzat si el de luare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 17 august – 6 decembrie 2016, inculpatul Avram Florin, comisar de politie in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea – Sectorul Politiei de Frontiera Varsand, judetul Arad, a pretins si primit de la doua persoane (oameni de afaceri) sume cuprinse intre 150 euro si 41.000 euro si alte bunuri, pentru a permite introducerea in Romania a unor produse care nu aveau documente justificative.

In unele situatii, inculpatul a pretins foloasele respective pentru influentarea politistilor de frontiera si a vamesilor de la granita cu Serbia si Ungaria, astfel incat acestia sa permita intrarea, in Romania, a unor T.I.R. – uri cu tigari de contrabanda si cu anvelope uzate.

In acelasi context si in acelasi scop, in perioada 29 august – 12 decembrie 2016, ceilalti 17 inculpati au pretins si primit de la aceleasi persoane, in legatura indeplinirea sau neindeplinirea atributiilor de serviciu, mai multe sume de bani, in totale peste 800 euro.

In cauza a fost dispusa poprirea prin indisponibilizare de la tertul poprit, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea respectiv A.N.A.F. Directia Regionala Antifrauda 5 Deva, la dispozitia organelor judiciare, a unor sume de bani, pe numele inculpatilor Ancuta Catalin Corneliu, Dudas Marcel, Gudiu Gabriel, Galben Gheorghe Daniel, Bodarlau Calin Liviu, Pristoleanu Ion Marinel  şi Chira Emil Nicu.

In cauza s-a mai dispus instituirea sechestrului asupra mai multor sume de bani apartinand inculpatilor Poenaru Costel, Cicortas Claudiu Alexandru, Pacurar Sorin Romulus, Teodor Nicolae Gabriel, Selagea Ciprian Calin si Marginean Ovidiu, respectivele sume fiind consemnate la unitati bancare, pe numele acestora.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza. (Vlad Enciu)

Leave a Reply