Un procuror banatean va fi exclus din magistratura, dupa ce a fost condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare! In situatia excluderii din profesie se afla si un avocat din Baroul Timis

Un procuror banatean, fost cadru didactic la didactic la Facultatea de Drept a Universitatii Dragan, din Lugoj, urmeaza sa fie exclus din magistratura, dupa condamnarea definitiva intr-un dosar de coruptie.


Este vorba despre Valentin Carstea, fost procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin, trimis in judecata de DNA Timisoara pentru doua infractiuni de luare de mita, fals intelectual, trafic de influenta in forma continuata si complicitate la luare de mita in forma continuata.

Dupa aproape trei ani de procese, Inalta Curte de Casatie si Justitie a pus capat acestui dosar, in urma cu cateva zile, respingand ca nefondate apelurile formulate de DNA Timisoara, dar si de inculpatul Carstea Valentin, impotriva sentintei penale nr. 187/PI, din 13 noiembrie 2015, pronuntata de Curtea de Apel Timisoara. De retinut faptul ca procurorul resitean, acuzat ca a primit de la un fost student, denuntator in cauza, o plasma TV, bauturi si alimente, a sustinut mereu ca a fost victima unor inscenari, in conditiile in care studentul ajunsese foarte apropiat familiei sale.

In acelasi dosar a fost trimis in judecata si avocatul Ion Negru, din Baroul Timis, acuzat de savarsirea infractiunilor de luare de mita in forma continuata si fals intelectual in forma continuata. A fost condamnat de prima instanta la 1 an, sase luni si 20 de zile de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, iar apelul sau a fost respins, de asemenea, de catre magistratii Curtii Supreme.

Ramane de vazut daca Baroul Timis va lua decizia excluderii din profesie a avocatului Ion Negru, dupa 37 de ani de activitate, avand in vedere ca faptele penale au legatura cu exercitarea profesiei. (G.I.)

Leave a Reply