Decizie radicala luata de judecatorii Curtii de Apel Timisoara in dosarul mafiei cerealelor din Banat! Ce se va intampla cu inculpatii trimisi in judecata, in frunte cu “regele cerealelor” Cristi Popa?

Curtea de Apel Timisoara a decis sa respecte semnificatia religioasa a Saptamanii Patimilor, astfel ca judecatorii au devenit mai buni, mai iertatori cu pacatosii acuzati de incalcarea legilor penale, care-si asteapta osanda finala.


De aceasta clementa pascala au beneficiat, astazi, inculpatii trimisi in judecata in dosarul tranzactiilor fictive cu cereale din Timis, in care s-au retinut infractiunile de evaziune fiscala, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat, procurorii DNA estimand un prejudiciu de peste 3 milioane de euro.

Milos din fire, judecatorul Mircea Cretu a decis sa admita contestatiile formulate de inculpatii Popa Dumitru Cristian, zis si “regele cerealelor” din Banat, Negoita Dragos Cristian, Ivancea Ionut Sorin, Cadariu Ioan si Cacareaza Vasile Tailor si sa revoce masura preventiva a controlului judiciar dispusa de Tribunalul Timis, in data de 5 aprilie 2017, in dosarul nr. 8012/30/2016/a2.

Reamintim ca, in acest dosar, procurorii au stabilit ca, incepand cu 2007, firmele controlate de Popa Dumitru Cristian au achizitionat cereale si plante tehnice de la persoane fizice si juridice, fara documente legale de provenienta, marfa fiind vanduta mai departe catre beneficiarii finali. Pentru a eluda bugetul statului, acesta a folosit ca intermediare mai multe firme fantoma, care ulterior au fost vandute unor cetateni din Serbia.

Totodata, pentru a ascunde si disimula provenienta sumelor de bani obtinute din evaziune fiscala, acesta a dispus intocmirea a 223 de contracte de creditare ale societatilor comerciale INC 1975 SRL, prin intermediul carora a fost spalata suma de 3,8 milioane de lei. Prin aceasta conduita infractionala, inculpatii au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproape 11 milioane de lei.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au pus sechestru asigurator pe 42 de autoturisme si camioane, dar si pe conturile bancare ale  SC INC 1975 SRL si SC Cargo Pro Cereal Trading SRL. Dosarul a fost trimis spre competenta solutionare Tribunalului Timis. (G.I.)

Leave a Reply