APEL! Procurorii DNA Timisoara cer o condamnare mai grea pentru fostul presedinte al Consiliului Judetean Arad! In prima instanta, inculpatul a luat “doar” 4 ani de inchisoare

Procurorii DNA Timisoara s-au declarat nemultumiti de pedeapsa primita de fostul presedinte al Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, astfel ca au contestat-o la instanta superioara.


Tribunalul Timis l-a condamnat pe inculpat la “doar” 4 ani de inchisoare cu executare si confiscarea sumelor de 35.000 de lei si 10.000 de euro primite de la denuntator.

Paradoxal, nemultumit de cuantumul pedepsei a fost si Nicolae Iotcu, care, de asemenea, a contestat sentinta cu apel, care urmeaza sa fie judecata de Curtea de Apel Timisoara.

Nici ceilalti doi inculpati din dosar – Adrian Nedelciu, fost director in cadrul CJ Arad, care a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, si Mircea Patrascu, administratorul firmei Medicare Technics, care i-ar fi dat bani lui Nicolae Iotcu pentru intocmirea unui caiet de sarcini cu dedicatie pentru o licitatie, care a fost condamnat la 1 an si noua luni de inchisoare cu suspendare sub supraveghere – nu s-au lasat mai prejos si au contestat sentinta Tribunalului Timis.

Judecarea pe fond a dosarului a inceput in data de 23 noiembrie 2015, sentinta fiind pronuntata in data de 21 martie 2017.

Curtea de Apel Timisoara a luat act de apelurile inaintate in acest dosar si a decis ca primul termen de judecata va in data de 5 mai.

Fostul presedinte al CJ Arad a fost trimis in judecata de catre DNA dupa ce a fost prins in flagrant, pe 24 iulie 2015, primind 10.000 de euro, dupa ce anterior a primit alti 35.000 de lei pentru a facilita derularea unor proiecte la Spitalul Clinic de Urgenta Judetean Arad. (G.I.)

Leave a Reply