13 detinuti din Penitenciarul Timisoara isi cauta de lucru! Acestia se vor intalni cu potentialii angajatori la Bursa locurilor de munca

Bursa locurilor de munca organizata de catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis, vineri, 6 aprilie 2017, incepand cu ora 11, la Casa Tineretului din Timisoara, va avea printre participanti si un grup de 13 persoane private de libertate, din Penitenciarul Timisoara


“Obtinerea unui loc de munca dupa liberare reprezinta un pas extrem de important in procesul de reinsertie sociala a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate. Experienta ne demonstreaza ca o modalitate eficienta de a fixa cunostintele teoretice acumulate pe perioada detentiei o reprezinta punerea in aplicare a informatiilor asimilate prin exersarea relationarii directe cu angajatorii si participarea efectiva la bursa locurilor de munca”, se precizeaza intr-un comunicat de la Penitenciarul Timisoara.

Scopul activitatii este acela de promovare in randul detinutilor calificati intr-o meserie, a ofertelor locurilor de munca vacante puse la dispozitie de catre operatorii economici, in vederea cresterii sanselor de angajare a acestora dupa liberare – detinutii selectionati sa participe la aceasta activitate urmand in prezent cursuri de formare profesionala organizate in interiorul penitenciarului.

Penitenciarul Timisoara a devenit o prezenta constanta la activitatile organizate de catre partenerii nostri constanti, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis, urmarindu-se astfel sensibilizarea angajatorilor privind problematica sociala a acestei categorii vulnerabile, precum si oferirea unei oportunitati pentru fiecare dintre participanti de a deveni un potential angajat dupa punerea in libertate.

Cu aceeasi ocazie, dupa cum ne-a transmis ofiterul de presa al Penitenciarului Timisoara, subcomisarul Magdalena Radu, specialisti din cadrul Penitenciarului vor prezenta publicului aflat la eveniment si oferta de locuri de munca in sistemul penitenciar, la absolvirea scolilor de profil. (Mara Ion)

Leave a Reply