Miei, ciobani si focuri de arma! O tranzactie cu miei pentru Paste dintr-o localitate din Banat a degenerat intr-o bataie generala intre vanzatori si cumparatorii en-gros din Sibiu

O tranzactie cu miei pentru Paste care trebuia sa aiba loc intr-o localitate din Banat a degenerat intr-un scandal violent, in care s-au folosit bate si arme, in urma unor neintelegeri intre ciobani si comercianti. Evenimentul s-a petrecut, recent, si i-a avut ca protagonisti pe trei crescatori de animale din Buchin si cativa comercianti din Sibiu, care s-au deplasat cu doua autoutilitare pentru a cumpara mai multi miei. Discutiile care au pornit de la negocierea pretului au degenerat intr-un scandal violent, in care s-a folosit si un pistol neletal.


”In timpul altercatiei au fost lovite oglinzile retrovizoare, geamul lateral-stanga si bara din fata a unei autoutilitare. De asemenea, au fost executate trei focuri de arma cu un pistol neletal, inspre cele doua autoutilitare ale sibienilor, fara a produce vatamari corporale vreunei persoane. S-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de loviri sau alte violente, distrugere, detinerea sau portul fara drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizarii, uz de arma neletala din categoria supusa autorizarii, fara drept si tulburarea ordinii si linistii publice”, a declarat Cecilia Danet, purtator de cuvant in cadrul IPJ Caras-Severin.

In conditiile in care, in cursul scandalului, s-au tras mai multe focuri de arma, cazul a fost preluat si de catre politistii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substante periculoase Caras-Severin. Oamenii legii au obtinut mandate de perchezitie si astfel au descins alaturi de mascati la locuintele celor trei indivizi din Buchin.

Politistii au ridicat din casele celor trei suspecti: 12 cartuse cu glont, nepercutate, un cartus nepercutat cu bila, un tub cartus percutat, sase articole vestimentare care aveau montate sisteme antifurt, o motocicleta care figureaza in bazele de date ca fiind sustrasa din Italia, dar si cantitatea de 17,6 kg de frunze de tutun uscate.

Astfel, pe langa dosarele penale deschise pentru scandalul de la Petrosnita, oamenii legii au mai intocmit un dosar pentru infractiunile de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, detinerea in afara antrepozitului fiscal a peste 1 kg de tutun de fumat si tainuire. (Vlad Enciu)

Leave a Reply