Migranti opriti sa iasa din Romania! 111 persoane din Irak, Siria, Afganistan, Iran, Pakistan si India, solicitanti de azil in Romania, au fost prinse la Vama Nadlac, ascune intr-un automarfar

Nu mai putin de 111 migranti din Irak, Siria, Afganistan, Iran, Pakistan si India, solicitanti de azil in Romania, au incercat sa iasa ilegal din tara, ascunsi in interiorul unui automarfar. Au fost prinsi de politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac II, in urma controlului fizic al “marfurilor” transportate.


“In data de 21.04.2017, in jurul orei 22.50, la P.T.F Nadlac II – Csanadpalota s-a prezentat la iesirea din tara cetateanul roman Vlad V., in varsta de 40 de ani, conducand un automarfar inmatriculat in Romania. In baza analizei de risc, la controlul fizic al automarfarului, politistii de frontiera au descoperit ascunse in interiorul mijlocului de transport, 111 persoane, dintre care 45 barbati, 24 femei si 42 minori”, a declarat Mihaela Leș, purtatorul de cuvant al STPF Arad. Migantii au varste cuprinse intre 2 si 53 de ani, solicitanti de azil in Romania.

La cercetari, conducatorul auto a declarat ca nu are cunostinta despre modul in care persoanele in cauza s-a ascuns in camion, pe timpul calatoriei el stationand in mai multe parcari pentru TIR.

Migrantii au declarat ca doreau sa ajunga in Spatiul Schengen si au recurs la trecerea ilegala a frontierei deoarece nu aveau vize care sa le permita acest lucru.

“Politistii de frontiera au intocmit persoanelor in cauza acte de urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar soferului roman pentru complicitate la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun”, a mai precizat Mihaela Les. (V.E.)

One thought on “Migranti opriti sa iasa din Romania! 111 persoane din Irak, Siria, Afganistan, Iran, Pakistan si India, solicitanti de azil in Romania, au fost prinse la Vama Nadlac, ascune intr-un automarfar

Leave a Reply