EXPLOZIV! Procuror de la DNA Timisoara, “vanat” de Inspectia Judiciara! Justitiarul Lucian Dolcu a devenit vulnerabil dupa eliminarea din fruntea SRI a generalului Florian Coldea

Cel mai prolific procuror de la DNA Timisoara a ajuns in vizorul Inspectiei Judiciare din cadrul CSM, dupa ce un detinut din Penitenciarul Timisoara a reclamat faptul ca, in urma cu doua luni, a fost amenintat cu bataia pentru a face un denunt impotriva a trei judecatori din Palatul Dicasterial si a unui avocat din Baroul Timis.


Lucian Dolcu a fost audiat, deja, de inspectorii Inspectiei Judiciare, urmand ca raportul final, in care se vor propune eventuale masuri disciplinare, sa fie prezentat Sectiei pentru procurori din cadrul CSM. Surse din Justitie ne-au dezvaluit ca, de aceasta data, excesul de zel profesional al procurorului Lucian Dolcu, dovedit in mai multe anchete, s-a intors impotriva sa ca un bumerang.

Mai exact, acesta s-a grabit sa-si constituie probe intr-un potential caz de coruptie, care avea ca destinatari doi judecatori de la Curtea de Apel Timisoara, insa operatiunea a luat o intorsatura neasteptata. Detinutul care astepta o decizie favorabila intr-un caz de trafic de droguri, dupa o condamnare de 11 ani de inchisoare la prima instanta, a refuzat sa-si denunte avocata si judecatorii care urmau sa “rezolve” dosarul in apel, ba, mai mult, l-a reclamat pe procuror pentru amenintare.

De altfel, stilul de lucru specific aradeanului Lucian Dolcu, presarat cu amenintari si artificii procedurale, a fost reclamat de suspectii din mai multe dosare, insa totul a fost trecut cu vederea de CSM, pana de curand…

In aceste conditii, se speculeaza faptul ca procurorul DNA care, in ultimii ani, a distrus efectiv organizatiile PDL Timis, Arad si Caras-Severin, dupa ce a facut dosare penale si i-a trimis in judecata pe majoritatea liderilor politici democrat-liberali din Banat, cu exceptia lui Alin Popoviciu, ar fi beneficiat de o protectia ferma din partea fostului general SRI Florian Coldea.

Odata cu eliminarea din sistem a fostului sef militar al SRI, provenit tot din Arad, s-a dat liber la vanatoarea de procurori DNA, iar cariera procurorului Lucian Dolcu a ajuns sub lupa Inspectiei Judiciare.

Mai cu seama ca plangerea detinutului din Penitenciarul Timisoara nu este singura asupra careia s-au aplecat inspectorii CSM, pe numele “justitiarului” de la DNA Timisoara existand si alte reclamatii interesante. (Vlad Enciu)

One thought on “EXPLOZIV! Procuror de la DNA Timisoara, “vanat” de Inspectia Judiciara! Justitiarul Lucian Dolcu a devenit vulnerabil dupa eliminarea din fruntea SRI a generalului Florian Coldea

  1. interesant e ce l-a recomandat pe Dolcu pentru DNA, in conditiile in care sotia sa e asociata intr-o firma cu un interlop din Arad, si cine-l mai tine in brate dupa plecarea lui Coldea! pentru ca procurori care sa puna umarul la lucru pentru un spor de 40 la suta in plus la salariu is toti! deci, de ce e Dolcu in sistem? haloo, Codruta, ne poti da un raspuns, dupa plecarea reazemului tau Coldea? haloo, domnu jurnalist Bota, cat crezi ca-l mai poti sustine la Antena 3, canalul de canal?

Leave a Reply