Fuga din tara a milionarului Neculai Miron, condamnat la inchisoare, pusa pe seama promisiunii ca va fi salvat cu Legea gratierii! Fostul presedinte al PSD Timis confirma prietenia infractorului cu premierul Sorin Grindeanu

Disparitia din tara a milionarului Neculai Miron, dupa ce a fost condamnat la 2 ani si jumatate de inchisoare in dosarul devalizarii patrimoniului CNSLR Fratia, este tratata pe larg de portalul Romania Curata.


Aflat pe un pat de spital din Italia, Neculai Miron a transmis in tara un comunicat in care afirma ca a fost condamnat pe nedrept, intrucat a investit cateva milioane de euro in patrimoniul imobiliar al sindicatelor, iar lucurile incepusera sa mearga.

In conditiile in care autoritatile nu se agita sa puna in aplicare sentinta judecatoreasca, respectiv sa-l aduca in tara pe Neculai Miron, unul dintre sponsorii de baza ai PSD Timis, este de inteles faptul ca milionarul nu va face nicio zi de inchisoare si asteapta Legea gratierii.

Mai cu seama ca relatia sa de amicitie cu premierul Sorin Grindeanu este de notorietate, iar prietenul la nevoie se cunoaste. Jurnalistii de la Romania Curata fac o paralela intre fuga din tara a lui Sebastian Ghita si cea a lui Neculai Miron, pentru probleme cu justita, si lanseaza ipoteza ca premierul Sorin Grindeanu nu ar fi strain de tergiversarea incarcerarii milionarului din Timisoara.

“Un om de afaceri timisorean, necunosc la nivel national, dar foarte influent pe plan local, a fugit din tara dupa ce a fost condamnat la 2 ani si jumatate de inchisoare cu executare intr-un dosar privind devalizarea CNSLR Fratia in care apare si sindicalistul Liviu Luca”, mentioneaza jurnalistii de la Romania Curata.

Important insa este de mentionat in legatura cu acest om de afaceri, pe nume Neculai Miron, este faptul ca este intr-o relatie stransa de prietenie cu actualul premier, Sorin Grindeanu, fost viceprimar al Timisoarei si presedinte al CJ Timis.

“Ce era Adrian Luca (afacerist din Timisoara cu investitii in imobiliare n.r.) pentru PDL, era Neculai Miron pentru PSD”, au explicat surse de pe plan local pentru portalul Romania Curata.

Potrivit sursei mentionate premierul Sorin Grindeanu este nasul de cununie al fostului prefect de Timis, actualul senator PSD Eugen Dogariu. Sotia lui Dogariu, Andreea, este angajata a Grupului Mir, ce apartine omului de afaceri Neculai Miron.

Relatia de amicitie dintre premierul Grindeanu si fugarul Neculai Miron este confirmata de fostul sef al PSD Timis si fost presedinte al CJ Timis, Titu Bojin.

“Sunt cunostiinte vechi, putem spune amici, cum e la noi aici in Banat. Orasul nu e mare si ne cunoastem unii cu altii. Posibil sa se fi intalnit la diferite reuniuni la prieteni comuni, insa nu pot spune ca sunt prieteni la catarama, nu isi faceau concediile impreuna. De altfel, nici nu aveau cum pentru ca Sorin Grindeanu este plecat de 5 ani la Bucuresti, de 4 ani ca deputat si acum ca premier”, a declarat Titu Bojin, pentru Romania Curata, despre relatia de amicitie dintre premierul Grindeanu si omul de afaceri Neculai Miron. (Vlad Enciu)

Leave a Reply