Procurorul Dragos Olteanu, de la Parchetul Timisoara, nu-si mai apara reputatia! Magistratul si-a retras cererea care urma sa fie dezbatuta de CSM, dupa raportul Inspectiei Judiciare

Consiliul Superior al Magistraturii a luat act, la ultima sedinta, de retragerea cererii de aparare a reputatiei depusa, anterior, de procurorul Dragos Olteanu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara.


Magistratul a ales sa ramana cu reputatia un pic stirbita, mai cu seama ca va trebui sa raspunda si intrebarilor colegilor de la DNA, in conditiile in care partea vatamata din dosarul santajistilor de la Baia Mare il acuza de abuz in serviciu si favorizarea infractorului.

Surse din Justitie ne-au dezvaluit ca, de regula, magistratii care solicita CSM apararea reputatiei, decid retragerea cererilor in momentul in care li se comunica raportul Inspectiei Judiciare.

“Daca inspectorul Judiciar, in urma verificarii motivelor care stau la baza solicitarii de aparare a reputatiei, propune CSM respingerea cererii, descoperind ca motivele invocate de petent nu subzista in realitate, majoritatea magistratilor decid retragerea cererii, pentru ca in dosarul de cadre sa nu apara un esec in fata CSM”, ne-a explicat un judecator.

Dragos Olteanu este acuzat ca, in dosarul santajistilor din Baia Mare, care au hartuit un om de afaceri din Timisoara pentru a plati 20.000 de euro, s-ar fi transformat din procuror in avocatul suspectilor, dadandu-le indicatii sa nu raspunda la intrebarile politistilor si avocatilor partii vatamate. (G.I.)

Leave a Reply