Ce spagi se mai dau prin justitie? Sarmale, zacusca, carnati si alte alimente – primite de o grefiera pentru a intervi la o judecatoare de tribunal! Procurorii DNA sustin ca si magistratul s-a ales cu 20.000 de euro

Grefiera de la Tribunalul Bistrita Nasaud care a fost arestata preventiv intr-un dosar de coruptie intrumentat de procurorii DNA, fiind acuzata de trafic de influenta in forma continuata, a fost trimisa in judecata.


Conform rechizitoriului DNA Cluj, in perioada august 2016 – 14 februarie 2017, Veronica Feher, 62 de ani, a pretins si primit nu mai putin de 30 de borcane de zacusca, patru cozonaci, o oala de sarmale, 40 de kilograme de carne de porc, 5 kg de carnati, 3 kg de pastravi, doi colaci, o salata de boef, un tort si suma de 100.000 de lei, promitand unor pesoane ca va interveni pe langa doua judecatoare pentru a ”rezolva” un dosar penal si unul civil.

De altfel, se pare ca Veronica Feher nu a fost decat un intermediar pentru judecatoarele Berbecariu Daniella si Vranceanu Voichita, intrucat procurorii au disjuns cauza pentru fapte de coruptie in care ar putea fi vizate cele doua judecatoare asupra carora ar fi avut influenta fosta grefiera.

„In cauza s-a retinut ca pentru emiterea unei solutii favorabile in dosarul cu numarul 1635/112/2016 al Tribunalului Bistrita-Nasaud, magistratul B.D. a solicitat suma de 100.000 lei. Suspecta T.F. a remis magistratului B.D., prin intermediul inculpatei Feher Veronica, in perioada octombrie – decembrie 2016, in doua transe, suma de 90.000 lei (50.000 lei in prima transa, 40.000 lei in a doua transa)”, au dezvaluit procurorii in mandatul de arestare.

La un moment dat, in cursul anchetei, grefiera a acceptat sa poarte asupra sa tehnica de inregistrare pentru prinderea judecatoarei, insa operatiunea s-a dovedit un esec. “Magistratul nu a reactionat in vreun fel, ca si cand aceasta ar fi stiut care este motivul real al intalnirii. Practic «am asistat» la o piesa de teatru in care cele doua participante cunosteau foarte bine ce subiect trebuie abordat si ce raspunsuri trebuie date”, au precizat procurorii, suspectand faptul ca grefiera a reusit sa-si avertizeze tovarasa de spaga.

Procurorii au dispus luarea masurilor asiguratorii fata de inculpata Feher Veronica, prin instituirea sechestrului asigurator asupra  apartamentului acesteia, situat in municipiul Bistrita, pana la concurenta sumei de 90.000 lei, si a confiscarii prin echivalent a produselor alimentare evaluate la suma totala de 1.090 lei. (V.E.)

Leave a Reply