CNRD – RALLY 2! Un echipaj de raliu din Timisoara, aflat la bordul unui bolid Renault Clio, pe podium in prima etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2017!

Pilotajul sportiv din Timisoara a fost reprezentat la prima etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2017, care s-a desfasurat in zilele de 31 martie – 1 aprilie, la Brasov, de nu mai putin de sase echipaje.


In timp ce in competitia principala s-au inscris la start Bogdan Cuzma – Calin Maier, Romain Gilles – Gabriel Miclea si Adrian Minea – Danut Hatigan, in intrecerea CNRD – Rally 2 s-au batut pentru podium echipajele Emanuel Resiga – Denisa Draghici, Paul Susan – Adrian Lelutiu, Ovidiu Almasa – Laura Cristina Almasa, dar si Alin Lepadusa, din postura de copilot pentru driver-ul Cosmin Salistean, din Deva.

Dupa doua zile de curse nebune in probele speciale din Brasov, dar si Rasnov, Cheia, Babarunca si Poiana Brasov, cea mai buna clasare din delegatia Timisoarei a fost obtinuta de tandemul Ovidiu Almasa – Laura Cristina Almasa, care fac un echipaj sudat atat in automobilismul sportiv, cat si in viata de familie. Locul III in clasamentul general, dar si doua locuri II la clasele A si A2 au consfintit o evolutie remarcabila din partea celor doi sportivi timisoreni.

“Am avut un debut peste asteptari, am avut emotii, trairi de toate felurile, dar si multe satisfactii. Scopul nostru a fost sa terminam raliul fara incidente si sa ne obisnuim cu regulile si atmosfera din CNR. Ne-am atins scopul, dar in plus am reusit sa si obtinem un loc 3 al podimului general la Rally2, un loc 2 la clasa A si un loc 2 la clasa A2. Suntem mai mult decat multumiti si fericiti pt rezultatele obtiunute”, si-a exprimat bucuria Laura Cristina Almasa, pe pagina de Facebook.

Nu a omis sa multumeasca sponsorilor, mecanicilor care au contribuit la pregatirea masinii, un bolid Renault Clio dotat la standarde maxime, sustinatorilor care au batut drumul pana la Brasov si nasei, care a fost babbysitter pentru “bebele” echipajului in cele doua zile ale competitiei.

De remarcat ca, primele doua locuri la general au fost ocupate piloti care au evoluat pe bolizi de sute de cai putere, respectiv un BMW si un Mitsubishi Lancer Evo 2. Ceilalti timisoreni de la Rally 2 au obtinut locurile 6 (Resiga-Draghici), 12 (Susan – Lelutiu) si 14 (Salistean – Lepadusa).

In competitia principala, CNRD, primele locuri au fost ocupate, conform calculelor hartiei, de asii pilotajului Tempestini, Gartofan, Marisca, Porcisteanu, cel mai bine clasat timisorean, intr-o asemenea companie selecta, fiind Bogdan Cuzma, locul 12. Desi a pornit cu ganduri mari in aceasta prima etapa a CNRD, laureatul Nationalelor de anul trecut, Gilles Romain, a fost nevoit sa abandoneze inainte de penultima proba, din cauza unei probleme tehnice la motor. Urmatoarea etapa, Transilvania Rally, in perioada 5-6 mai. (Carla Radulescu)

Leave a Reply