CONSILIER CLANDESTIN! Jocurile de putere din culisele Consiliului Local Lugoj blocheaza o decizie a prefectului de Timis! Ciudata alianta PSD-ALDE-PNL a refuzat sa valideze excluderea lui Fedor Masnita, care a ramas fara sprijin politic

Scandalul de la PMP Lugoj, care a dus la retragerea sprijinului politic pentru consilierul local Fedor Masnita, pare sa inflameze, treptat, toata politica timiseana, dar sa provoace si un oarecare conflict institutional intre Prefectura si Consiliul Judetean.


Iar daca mai existau vreun fel de indoieli ca fosta presedinta a PMP Timis, Roxana Iliescu, n-ar face jocurile PSD, sedinta de joi a Consiliului Local Lugoj le-a spulberat cu totul si a devoalat trecerea avocatei sub steagul rosu al intereselor social-democrate.

Asadar, dupa cum s-a anuntat inca de la retragerea sprijinului politic pentru Fedor Masnita, acuzat ca prin implicarea sa in afaceri scandaloase a afectat imaginea partidului in randul electoratului, mandatul de consilier local a revenit candidatului aflat pe pozitia 3 la ultimele alegeri locale, respectiv Danielei Muntean.

Totul parea doar o formalitate, dupa ce prefectul de Timis a emis decizia privind inlocuirea lui Fedor Masnita cu Daniela Muntean si validarea noului consilier de catre Consiliul Local Lugoj.

Doar ca o ciudata conspiratie PSD-ALDE-PNL, adica a aliantei majoritare cu opozitia, a dus la blocarea deciziei din interiorul PMP, respectiv la un vot in favoarea “protejatului” avocatei Roxana Iliescu. Cu alte cuvinte, consilierii locali din Lugoj au votat mentinerea in Consiliul Local a unui consilier clandestin, care nu mai are niciun sprijin politic, in dauna unui candidat care are girul partidului.

Un exces de “democratie” la care, din cate se pare, a pus umarul si Roxana Iliescu, din postura de adjunct al pesedistului Catalin Dobra la conducerea Consiliului Judetean. Nu putem trece nici peste faptul ca, prin votul de astazi din Consiliul Local Lugoj, se stirbeste autoritatea prefectului de Timis, Mircea Bacala, in conditiile in care, de dragul tandemului Dobra-Iliescu, consilierii locali au refuzat sa valideze ordinul privind transferul mandatului de consilier PMP de la Masnita la Muntean.

“Ceea ce s-a intamplat nu este in regula! Maine ne vom intalni cu presedintele partidului, pentru a hotara cum vom proceda pe mai departe”, ne-a declarat liderul PMP Lugoj, Marian Costea. La randul sau, Fedor Masnita a anuntat ca va ataca decizia prefectului in instanta…

Deocamdata, ceea ce este foarte clar, Fedor Masnita nu mai are mandat sa reprezinte PMP in Consiliul Local Lugoj, in conditiile in care exista o decizie oficiala in acest sens, iar hotararile adoptate cu votul consilierului clandestin sunt pasibile de anulare in instanta de Contencios-Administrativ. (G.I.)

Leave a Reply