Primar condamnat la inchisoare cu executare! Curtea Suprema a decis trimiterea in spatele gratiilor a primarului judecat pentru conducerea unui autoturism sub influenta alcoolului

Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost condamnat definitiv luni de Inalta Curte de Casatie si Justitie la sase ani inchisoare cu executare, intr-un dosar in care este acuzat de conducerea unui autoturism sub influenta alcoolului, anunta Agerpres.

Mircia Muntean fusese condamnat definitiv in septembrie 2013 la patru ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu,  intr-un dosar din 2004, in care a fost acuzat ca a incheiat tranzactii ilegale de terenuri cu un traficant de masini de lux.


In octombrie 2014, acesta a fost implicat intr-un accident rutier de la care a incercat sa fuga si sa se ascunda in tufisuri, insa a ramas blocat pe un gard pe care se urcase.

Accidentul in care a fost implicat Mircia Muntean s-a produs in 30 octombrie, pe soseaua de centura a Devei, in apropierea statiei CFR, unde un autoturism a acrosat un autobuz fara pasageri si un alt autoturism, dupa care a intrat in spatele unui camion oprit la culoarea rosie a semaforului.

Martorii au spus ca la volanul autoturismului care a acrosat celelalte trei autovehicule s-ar fi aflat deputatul PSD Mircia Muntean (ulterior acesta a trecut la Partidului Social Romanesc condus de Mircea Geoana), care ar fi fost baut, acesta fiind scos din masina cu sange pe fata de catre un alt sofer.

Parlamentarul Mircia Muntean a declarat in fata camerei de luat vederi, dar si in fata politistilor, ca nu se afla el la volanul autoturismului implicat in accident.

Surse din cadrul anchetei au declarat ca, in urma analizei probelor de sange luate joi seara deputatului PSD Mircia Muntean la UPU din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta din Deva, a reiesit ca acesta avea o alcoolemie de peste 1,00 la mie.
In urma acestei decizii a instantei supreme, Primaria Municipiului Deva va fi condusa de viceprimar, pana la organizarea alegerilor care sa stabileasca numele viitorului edil. (Vlad Enciu)

Leave a Reply