Doi judecatori de la Tribunalul Timis renunta la roba de magistrat! VEZI despre cine este vorba si care au fost motivele iesirii din sistem

Doi judecatori de la Tribunalul Timis au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii eliberarea din functii, motivul invocat pentru renuntarea la roba fiind iesirea la pensie.


Geta Balaban, de la Sectia a II-a Civila si Dana Jebelean, de la Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal, au decis sa paraseasca magistratura dupa mai mult de 25 de ani de activitate, in conditiile in care cuantumul indemnizatiei de magistrat pensionar egaleaza si, poate, depaseste nivelul salariilor din sistem.

Astfel, in sedinta CSM de astazi s-a luat in discutie cererilor judecatorilor de la Tribunalul Timis si, dupa previzibila aprobare a iesirii din sistem a celor doua doamne ale justitiei banatene, presedintele Romaniei, la propunerea CSM, va emite un decret de eliberare din functii.

Dreptul la acordarea indemnizatiei de pensionare se naste, potrivit legii, doar la momentul incetarii calitatii de magistrat. Decretul prezidential se publica in Monitorul Oficial. (G.I.)

One thought on “Doi judecatori de la Tribunalul Timis renunta la roba de magistrat! VEZI despre cine este vorba si care au fost motivele iesirii din sistem

Leave a Reply