SOC! Un deputat de Timis, nevoit sa demisioneze din parlament! Politicianul a pierdut definitiv procesul cu inspectorii de integritate de la ANI

Fostul subprefect de Timis, Matei Suciu, a primit o veste extrem de dura de la Inalta Curte de Casatie si Justitie!


Va trebui sa demisioneze din Parlamentul Romaniei, sa abandoneze demnitatea de deputat, dupa ce a pierdut definitiv procesul cu inspectorii de integritate de la ANI.

Acuzat de incompatibilitate, in conditiile in care, in perioada 19 decembrie 2012 – 9 ianuarie 2014, a detinut, simultan, functia de senator si calitatea de administrator a doua firme, Matei Suciu a contestat decizia ANI in instanta.

Atat Curtea de Apel Timisoara, prin sentinta nr. 267/15 octombrie 2014, cat si Inalta Curte de Casatie si Justitie, recent, i-au respins contestatiile, ultima decizie fiind definitiva.

In aceste conditii, dupa numai trei luni in care a detinut legitimatia de deputat, fostul subprefect social-democrat va trebui sa lase locul urmatorului pe lista PSD Timis.

Dupa cum a consemnat portalul de stiri de.Banat, este vorba despre Petru Andea, insa acesta a fost numit, recent, secretar de stat la Ministerul Educatiei. Asadar, cele mai mari sanse de a ajunge in parlament, dupa debarcarea lui Matei Suciu, le are Mihai Ritivoiu. (Gabriela Gaspar)

Sursa foto: pressalert.ro

 

Leave a Reply