BREAKING NEWS! Aradeanul Mihai Fifor este noul prim-ministru interimar al Romaniei, dupa ce presedintele tarii nu a fost de acord cu varianta Paul Stanescu    Un agent de politie de la IPJ Timis, prins in flagrant de DGA in timp ce intermedia impacarea partilor dintr-un dosar de lovire sau alte violente    Serviciul Arme, Munitii, Substante Periculoase Timis a deschis o ancheta complexa pentru a identifica braconierul care a impuscat un cormoran    Inspectorul sef al Jandarmeriei Timis, colonelul Nicolae Slev, risca un dosar pentru obstructionarea justitiei, dupa ce a refuzat sa predea o filmare procurorilor militari    Politistul de la DIICOT Timisoara, Nicu Mihaitoaia, condamnat la 6 ani de inchisoare pentru luare de mita, a fugit din tara    Fostii magistrati timisoreni Cristian Dacu, Angelina Tufariu si Pompiliu Stanciu au scapat de acuzatiile de trafic de influenta in dosarul politistilor spagari din Arad

PLAGIAT! Un designer din Timisoara s-a compromis la concursului pentru stabilirea unui logo al Bucurestiului, dupa ce s-a “inspirat” din logo-ul orasului Taipei! Lucrarea sa a fost descalificata, dupa ce a juriul a declarat-o castigatoare

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Primaria Capitalei a luat decizia descalificarii lucrarii prezentate de designerul Narcis Teodor Lupou, din Timisoara, si declarate castigatoare in cadrul concursului pentru stabilirea unui logo al Bucurestiului, avand in vedere asemanarea foarte mare dintre aceasta si unul dintre logo-urile orasului Taipei.

“In urma semnalelor publice privind asemanarea foarte mare dintre logo-ul declarat castigator al concursului organizat de Primaria Capitalei si unul dintre logo-urile orasului Taipei, organizatorii au luat decizia descalificarii lucrarii prezentate de Narcis Teodor Lupou. Facem precizarea ca toti participantii la concurs au declarat pe propria raspundere ca lucrarile prezentate sunt originale”, a anuntat, joi dimineata, Primaria Municipiului Bucuresti, prin intermediul unui comunicat de presa.

Potrivit municipalitatii, juriul va desemna in perioada imediat urmatoare un alt logo castigator, din cele 230 inscrise in concurs, varianta prevazuta de regulamentul concursului.

“Regretam situatia creata si, chiar in varianta foarte probabila ca nu este vorba de un plagiat, Bucurestiul nu poate avea un logo reprezentativ atat de asemanator cu al altui oras. La finalul concursului, vom publica toate lucrarile inscrise in concurs si validate de secretariatul tehnic”, a mentionat sursa citata.

Primaria Capitalei a anuntat pe 3 mai ca Narcis Teodor Lupou, un designer in varsta de 32 de ani, din Timisoara, a castigat concursul pentru realizarea unui logo reprezentativ al municipiului Bucuresti, urmand sa incaseze premiul in valoare de 50.000 de lei.

Potrivit castigatorului concursului, conceptul grafic propus a avut drept catalizatori diverse repere vizuale si simboluri, ancorate adanc in istoria culturala a orasului, in cultura populara universala, dar si in dezideratele administratiei locale actuale.

“Am avut ca nuclee inspirationale mostenirea arhitectonica autentica a Capitalei si valentele pozitive generate de rezonanta etimologica a numelui orasului Bucuresti. Alaturarea celor patru elemente identice ca forma, dar diferite ca pozitionare, subliniaza ideea de epicentru al natiunii catre care converge Capitala”, a explicat Narcis Teodor Lupou, conform unui comunicat transmis de PMB.

La scurt timp de la anuntul ce dezvaluia logo-ul castigator, purtatorul de cuvant al grupului liberal din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Ciprian Ciucu, i-a solicitat primarului general, Gabriela Firea, sa nu valideze concursul pentru stabilirea unui logo al Capitalei, motivand ca lucrarea ar fi un plagiat.

“Ii solicit Gabrielei Firea sa nu valideze concursul pentru sigla Bucurestiului, al carui castigator a fost desemnat Narcis Teodor Lupou, lucrarea acestuia fiind un evident plagiat. Ar fi rusinos pentru Bucuresti sa aiba un logo furat, creatia altui artist, insusita cu nerusinare de Narcis Teodor Lupou”, a scris Ciucu pe Facebook. (Mara Ion)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: