BREAKING NEWS! Transportul public din Timisoara ar putea fi paralizat, luni dimineata, din cauza unei greve in pregatire a angajatilor RATT    Un barbat din Sacosu Turcesc va sta dupa gratii timp de un an, dupa ce a fost prins conducand fara permis    Politia Transporturi Timisoara a recuperat, in urma unor perchezitii in judetul Hunedoara, peste 150 de tone de carbune furat din vagoanele de marfa    9 persoane din municipiul Petrosani, retinute de politistii timisoreni in dosarul furturilor de carbune din vagoanele de marfa     Procurorul Oana Schmidt Haineala este noua sefa a corpului de control din Ministerul Justitiei    Profesor de religie din Copsa Mica, preot, acuzat ce s-a masturbat la scoala, in fata elevilor, a demisionat din invatamant

Primul roman trimis la inchisoare pentru legaturi cu gruparea terorista ISIS! “A participat la cursuri de instruire online pentru comiterea unui act de terorism pe teritoriul Romaniei”, au acuzat procurorii DIICOT

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Curtea de Apel Craiova a pronuntat prima sentinta de condamnare a unui roman acuzat de legaturi cu gruparea extremista ISIS, dar si ca ar fi pregatit un act de terorism pe teritoriul Romaniei.

Constantin Luigi Boicea, 18 ani, a intrat in atentia procurorilor DIICOT in cursul anului 2015, dupa ce a fost identificat ca acceseaza site-uri de propaganda si instruire a viitorilor combatanti apartinand gruparii teroriste ISIS, incercand sa intre in contact cu lideri ori reprezentanti ai organizatiei pentru a obtine sprijin logistic si financiar.

Totodata, ar fi luat lectii pe internet despre cum sa fabrice bombe artizanale. Incepand cu data de 9 decembrie 2015, tanarului i s-a interzis sa acceseze internetul, fiind acuzat de savarsirea infractiunii de promovare a mesajului fundamentalist islamic prin propaganda, si a fost pus sub control judiciar, avandu-se in vedere faptul ca Luigi Boicea era la acea vreme minor.

La data respectiva, s-a retinut faptul ca tanarul ar fi promovat, in mod sistematic, in public, doctrina radical islamista, prin postarea in mediul online, prin intermediul unor retele de socializare, a unor opinii, scrieri, imagini, inregistrari audio/video reprezentand activitati/actiuni armate/violente si de propaganda ale gruparii teroriste Daesh/Statul Islamic (decapitari individuale si/sau colective; incendieri de persoane; executii prin impuscare; mesaje radical-jihadiste ale liderilor unor grupari teroriste; mesaje de propaganda a Daesh/Statul Islamic; promovarea “SHARIA”), cu intentia de a le face cunoscute si a determina castigarea de noi adepti capabili sa recurga la savarsirea aceluiasi gen de fapte.

A incalcat conditiile controlului judiciar, motiv pentru care, in 8 decembrie 2016, procurorii DIICOT l-au retinut pentru 24 de ore, A fost prezentat magistratilor de la Curtea de Apel Bucureşti, care au decis sa emita un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui, care a tot fost prelungit pana in prezent.

„Pe intreaga perioada a controlului judiciar, inculpatul a incalcat in mod sistematic obligatia instituita in sarcina sa, inclusiv dupa data de 24.09.2016, cand a devenit major, continuand sa acceseze site-uri de propaganda si instruire a viitorilor combatanti, apartinand organizatiei teroriste Daesh/Stat Islamic, si incercand sa intre in contact cu lideri ori reprezentanti ai respectivei organizatii teroriste in satisfacerea dorintei manifeste de a obtine sprijin logistic si financiar pentru savarsirea unui act de terorism”, au precizat procurorii DIICOT.

Prin ordonanta din data de 6 decembrie 2016, DIICOT a extins urmarirea penala pe numele tanarului din Craiova sub aspectul savarsirii infractiunii de participare la instruirea sau pregatirea in vederea folosirii mijloacelor distructive, armelor de foc, dispozitivelor explozive de orice fel, munitiilor, explozivilor, in scopul comiterii unui act de terorism, prev.de art.33 alin.2 lit.e) din Legea nr.535/2004 – privind prevenirea si combaterea terorismului.

Curtea de Apel Craiova a decis, in sedinta din 4 aprilie, condamnarea tanarului din Craiova la 3 ani si patru luni de inchisoare pentru promovarea unui mesaj prin propaganda si savarsirea infractiunii de participare la instruirea sau pregatirea in vederea folosirii mijloacelor distructive, armelor de foc, dispozitivelor explozive de orice fel, munitiilor, explozibililor, in scopul comiterii unui act de terorism. Hotararea nu este definitiva, putand fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie. (Vlad Enciu)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: