Incident la Judecatoria Timisoara intre un politist si un avocat! Comisarul sef Gheorghe Jurca, evacuat din sala, dupa ce a incercat sa blocheze interogatoriul la care era supus seful sau de la Politia Timis

Comisarul sef Gheorghe Jurca, reclamant intr-un dosar de presa aflat pe rolul Judecatoriei Timisoara, si-a iesit din fire, astazi, in timpul audierii in calitate de martor a inspectorului sef adjunct al Politiei Timis, Dan Stoicanescu.


In tentativa de a mai opri tirul de intrebari la care martorul era supus de avocatul apararii, Florin Kovacs, Jurca a intrebat pe un ton amenintator “de ce dracu’ pui atatea intrebari?”.

La observatia ca un asemenea limbaj se foloseste doar la piata, nu intr-o sala unde Justitia imparte dreptatea, ofiterului i-a sarit “mustarul” si a inceput sa vocifereze zgomotos, tulburand solemnitatea sedintei de judecata. In aceste conditii, presedinta completului de judecata s-a vazut nevoita sa dispuna evacuarea politistului, care a plecat, trantind usa.

Intrebarea care l-a deranjat pe Ghita Jurca, ofiterul de politie care cere daune de 100.000 de euro pentru un articol pretins defaimator, a vizat atitudinea sa agresiva in relatiile cu alti colegi din cadrul IPJ Timis.

“L-am intrebat pe inspectorul sef adjunct Dan Stoicanescu daca are cunostita ca reclamantul sa mai fi avut probleme si cu alti colegi, sa-i fi amenintat cu bataia, ca si pe fostul sau sef, Dumitru Pavel. In acel moment, domnul Gheorghe Jurca a incercat sa blocheze raspunsul, devenind extrem de nervos. A fost evacuat din sala si a fost la un pas de o alta amenda”, ne-a declarat avocatul Florin Kovacs.

Reamintim ca fostul sef al Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice (SICE), Dumitru Pavel, a relatat in instanta cum a fost la un pas sa fie batut de subalternul sau de la vremea respectiva, Ghita Jurca, in urma reprosurilor ca nu i-a urat La multi ani de ziua sa si a avut chiar indrazneala sa-l planifice intr-o actiune operativa pe teren. (Vlad Enciu)

Leave a Reply