BREAKING NEWS! Aradeanul Mihai Fifor este noul prim-ministru interimar al Romaniei, dupa ce presedintele tarii nu a fost de acord cu varianta Paul Stanescu    Un agent de politie de la IPJ Timis, prins in flagrant de DGA in timp ce intermedia impacarea partilor dintr-un dosar de lovire sau alte violente    Serviciul Arme, Munitii, Substante Periculoase Timis a deschis o ancheta complexa pentru a identifica braconierul care a impuscat un cormoran    Inspectorul sef al Jandarmeriei Timis, colonelul Nicolae Slev, risca un dosar pentru obstructionarea justitiei, dupa ce a refuzat sa predea o filmare procurorilor militari    Politistul de la DIICOT Timisoara, Nicu Mihaitoaia, condamnat la 6 ani de inchisoare pentru luare de mita, a fugit din tara    Fostii magistrati timisoreni Cristian Dacu, Angelina Tufariu si Pompiliu Stanciu au scapat de acuzatiile de trafic de influenta in dosarul politistilor spagari din Arad

Premii importante pentru Teatrul National din Timisoara la Gala Premiilor UNITER! Transformarea unei sali de sport in sala de teatru, unul dintre cele mai ambitioase proiecte de infractructura culturala din ultimii 25 de ani

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Aseara, in cadrul Galei Premiilor UNITER, Teatrului National din Timisoara i-a fost decernat Premiul special pentru proiecte inedite şi realizari remarcabile. Senatul UNITER a acordat aceasta distinctie Nationalului timisorean pentru unul dintre cele mai ambitioase proiecte de infrastructura culturala din Romania ultimilor 25 de ani: Sala 2.

Acest spatiu a marcat definitiv destinul Nationalului timisorean in constiinta publicului sau. Din 2016, la opt ani dupa transformarea fostului manej imperial intr-o moderna sala de teatru, Teatrul National a facut un al doilea pas istoric, transformand Sala 2 in primul sau spatiu exclusiv, prin trecerea sa in patrimoniul Ministerului Culturii si administrarea teatrului. Primarul Timisoarei, Nicolae Robu a inmanat distinctia managerului Ada Hausvater, aceasta multumind publicului care a validat prin prezenta sa la spectacolele de la Sala 2 efortul echipei Nationalului.

”Felicit pentru acest premiu publicul, care a dovedit de sapte ani de cand am renovat Sala 2, ca este un loc important, in care se poate crea fascinant. Felicit echipa Teatrului National din Timisoara, care in toti acesti sapte ani a lucrat aici. Si nu in ultimul rand, felicit toate autoritatile care inteleg si vor intelege cat de important este sa finantezi cultura”, a spus managerul Teatrului National din Timisoara.

Un al doilea premiu special acordat de Senatul UNITER a fost acordat actritei Irene Flamann Catalina „pentru o viata dedicata Teatrului National „Mihai Eminescu” din Timişoara”. Premiul i-a fost inmanat de actorul Ion Rizea, care in cuvantul sau, a amintit „credinta ferma a unei artiste in destinul ei, in imposibilitatea de a se concepe pe sine insasi in afara teatrului”, ca si de importanta actritei in istoria teatrului caruia i-a dedicat intreaga sa cariera si pasiune. De asemenea, Irene Flamann Catalina a multumit celor doua familii ale ei – intrucat teatrul i-a fost mereu la fel de apropiat.

Un al treilea premiu cu rezonanta pentru Nationalul timisorean a fost Premiul pentru intreaga activitate – Critica si istorie teatrala. In alocutiunea sa, actorul Victor Manovici a vorbit despre cariera Marianei Voicu, autoarea Istoriei Teatrului National „Mihai Eminescu” – 1945-2005, dar si despre puterea ei si loialitatea fata de teatrul in care si-a scris destinul profesional si uman, de asemenea.

Cele trei premii acordate in cadrul editiei aniversare a celor 25 de ani de Gala Uniter, evenimentul care aduce impreuna lumea teatrala romaneasca in fiecare an, confirma inca o data rolul Nationalului timisorean in construirea unei puternice comunitati culturale, de anvergura europeana.

Mai multe detalii despre Premiile UNITER gasiti aici: http://www.uniter.ro.

Fotografii: Adrian Piclisan / TNTm

This slideshow requires JavaScript.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: