COOLEST PROJECTS! Ninja IT din cele peste 30 de dojo-uri din tara vin la Timisoara sa-si prezinte ultimele scheme! Maestrii retelei CoderDojo Romania pleaca, luna viitoare, la Dublin (P)

Voluntarii CoderDojo organizeaza sambata, 13 mai, intre orele 14 si 18, la Iulius Mall Timisoara, (etajul 2, la baza scarilor catre Food Court), evenimentul Coolest Projects Romania, un moment de bilant si expunere catre comunitate a proiectelor echipelor si creatorilor individuali interesati de validarea progresului lor si de obtinerea de feedback.


Evenimentul promoveaza, recunoaste si rasplateste creativitatea, inovarea, spiritul antreprenorial si valorificarea cunostintelor scolare din domeniul STEM (stiinta, tehnologie, inginerie si matematica).

Categoriile competitiei Coolest Projects Romania sunt Scratch, Site-uri web, Jocuri, Aplicatii mobile, Hardware, Design/Arta digitala, Evolution (proiecte complexe) si Algoritmica.

Un juriu competent, obiectiv si neutru, format din profesionisti din sectorul IT timisorean, dar din afara retelei CoderDojo, va desemna cele mai bune proiecte. In acelasi timp, proiectele vor fi expuse si celorlalti ninja participanti, mentorilor din alte dojo-uri, publicului larg (colegi, parinti, dar si profesori de informatica, antreprenori si angajati ai firmelor IT, universitari din domenii tehnologice).

Fiecare proiect castigator al unei categorii de concurs va beneficia de o bursa de  calatorie in vederea participarii la evenimentul Coolest Projects al retelei globale CoderDojo, programat sa aiba loc la Dublin, in 17 iunie.

In plus, evenimentul va fi o noua ocazie de reunire a reprezentantilor celor peste 30 de dojo-uri active din tara, si (speram) a unor dojo-uri invitate din strainatate, de interactiune cu mediul educational, administrativ, economic si cu presa locala, cu potentiali noi mentori si reprezentanti ai unor institutii si organizatii interesate sa gazduiasca noi implementari CoderDojo, in cadrul unui program de ateliere de lucru.

Vom arata, din nou, ca invatarea, cunoasterea si practicarea programarii sunt ”cool”! Competitia Coolest Project a CoderDojo Romania este o replica nationala a celui mai important eveniment al retelei globale CoderDojo Inscrierea proiectelor tinerilor programatori se face pe site-ul http://coderdojo.ro/coolestprojectsRO.htm. (I.P)

Leave a Reply