PE SURSE! Balta de peste a milionarului Georgica Cornu, aflata la circa 30 kilometri de Timisoara, populata accidental cu sturioni! Pescarii au navalit in zona, pentru a prinde pesti cu icre negre

Unul dintre cele mai cautate locuri de pescuit din Timis a devenit, in ultima vreme, balta de peste de la Herneacova, aflata in proprietatea milionarului Georgi Cornu.


Aflat la circa 30 de kilometri de Timisoara, luciul de apa apartinand fostului “rege al asfaltului” din Banat a devenit un adevarat miraj pescaresc pentru impatimitii unditei, in conditiile in care pe langa speciile traditionale de peste, oricand ti se poate agata in carlig si un exemplar din categoria sturionilor.

Explicatia care circula in zona, neconfirmata oficial de reprezentantii milionarului, ar fi urmatoarea: din cauza insolventelor in serie, dar si a executarilor silite la care este supus Georgica Cornu, care datoreaza zeci de milioane de euro la fostii parteneri de afaceri, ferma de sturioni aflata in imediata vecinatatea lacului artificial de la Herneacova a fost lasata de izbeliste, iar la un moment dat, din cauza datoriilor neachitate, Enel a intrerupt furnizarea de energie electrica.

“O mare parte din pestele aflat in ferma de sturioni a murit, iar ce s-a putut salva a fost mutat rapid in balta mare. Astfel, pescarii, care au navalit in ultima vreme la Herneacova, se asteapta sa prinda cega, pastruga sau nisetru, specii de peste de unde se poate recolta icre negre”, ne-a dezvaluit unul dintre pescarii care-si face veacul, deja, pe malul lacului de la Herneacova.

Intrebat de un fost partener de afaceri daca zvonul privind ferma de sturioni este adevarat sau fals, Georgica Cornu a negat falimentul afacerii, dand asigurari ca totul merge ca pe roate.

Nici nu se putea altfel, cata vreme ferma de sturioni de la Herneacova, una dintre cele mai moderne din tara, a fost construita printr-un proiect de 25 milioane de lei, jumatate din bani provenind din fonduri europene nerambursabile. (Mara Ion)

Leave a Reply