BREAKING NEWS! Bastanul Ionel Carpaci, care se sustragea executarii unei pedepse de 7 ani de inchisoare primiti in dosarul mafiei imobiliare din Timisoara, a fost capturat la Vama Cenad    Prima parcare supraetajata din Timisoara, care pune la dispozitia soferilor 910 locuri, a fost inaugurata langa Iulius Mall, in urma unei investitii de peste 12,5 milioane de euro    O femeie in varsta de 29 de ani si-a pierdut viata intr-un accident rutier, langa Sandra, dupa ce a pierdut controlul volanului masinii si a izbit un cap de pod     Un tanar din Timisoara a depus o plangere la Sectia 4 Politie, in care sustine ca bodyguarzii firmei de paza de la Openville l-au agresat    Politia Locala Timisoara a aplicat o amenda de 400 de lei femeii de serviciu a Filarmonicii, care a spalat in strada jeep-ul directorului Ioan Garboni     Noul patron al FCSB, Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, a anuntat ca va cere Armatei dreptul de a folosi numele Steaua

CLASARE! Acuzatiile la adresa procurorului Lucian Dolcu, de la DNA Timisoara, demontate de Inspectia Judiciara! Scandalul mediatic provocat de avocata Jenifer Dancea, pornind de la fanteziile unui detinut, a “ingroapat” un posibil caz de coruptie

 

Tentativa de discreditare a procurorului Lucian Dolcu, de la DNA Timisoara, pusa in scena de o distinsa avocata din Baroul Timis – care a aruncat in spatiul public o serie de acuzatii lansate din spatele gratiilor de un detinut din Penitenciarul Timisoara -, nu a fost orchestrata destul de abil pentru a trece si de “filtrele” Inspectiei Judiciare din cadrul CSM.

In ciuda presiunii media, mai ales a publicatiilor care au pus tunurile pe procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, Inspectia Judiciara a decis clasarea dosarului in care procurorul timisorean a fost cercetat pentru o presupusa abatere de la litera legii, respectiv amenintarea unui detinut pentru a face denunturi impotriva a trei judecatori si a unui avocat.

“Apreciem ca nu se poate retine existenta vreunor indicii care sa contureze savarsirea de catre procuror a vreunei abateri disciplinare. Din verificari nu s-a putut stabili cu certitudine ca sustinerile detinutului referitoare la amenintarile proferate de procuror sunt intemeiate. Petitionara a precizat ca toate aspectele sesizate referitoare la exercitarea unor presiuni din partea procurorului i-au fost relatate de detinut”, se mentioneaza in raportul intocmit de procuroarea Tamara Manea, de la Inspectia Judiciara, dupa verificarile intreprinse la Timisoara.

Cu alte cuvinte, tot scandalul mediatic provocat de avocata Jenifer Dancea, care a promovat in spatiul public povestea traficantului asuprit de procurori, nu a avut efectul scontat. Procurorul Lucian Dolcu a ramas neclintit, in continuare, la DNA Timisoara si, probabil, nu va trece mult timp pana va dovedi ca a avut dreptate in demersul sau investigativ.

Nu trebuie ignorat faptul ca, anul trecut, acelasi detinut, Samuel Lupau, a solicitat DNA – Serviciul Teritorial Timisoara, sa fie audiat pentru a denunta unele fapte de coruptie de care avea cunostinta, solicitare ce a format obiectul lucrarii 821/VIII/1/2016.

Ulterior, in momentul in care procurorul Lucian Dolcu si ofiterul de politie judiciara Dan Cojocaru s-au deplasat in Penitenciarul Timisoara pentru a afla ce are de spus traficantul condamnat la 11 ani de inchisoare, acesta a inceput sa “tipe”, prin intermediul avocatei sale, ca este amenintat cu bataia pentru a face denunturi impotriva a trei judecatori de la Curtea de Apel Timisoara si un avocat din Baroul Timis.

Dupa razgandirea brusca a  detinutului, care ba a vrut sa denunte acte de coruptie, ba s-a simtit amenintat de procurori, se contureaza o intrebare legitima: ce anume s-a intamplat intre cele doua atitudini diametral opuse? Dupa cum relateaza chiar avocata Jenifer Dancea, detinutului i-a fost restituita suma de 13.000 de euro, onorariul incasat pentru sustinerea apelului sau la Curtea de Apel.

In aceste conditii, ca ipoteza de lucru, apare un scenariu extrem de interesant: suma pusa la dispozitia avocatei ar fi trebuit sa se materializeze intr-o solutie foarte buna in apel, o reducere semnificativa a pedepsei, poate chiar o condamnare cu suspendare.

Din anumite considerente, deontologice sau preventive, judecatorii au ignorat toate ispitele si au respins contestatia detinutului, care a ramas cu cei 11 ani de inchisoare. Locatarul din inchisoarea de pe Popa Sapca, dezamagit de prestatia avocatului, a asteptat returul celor 13.000 de euro, insa acest decont s-a tot amanat din partea aparatoarei sale.

In aceste conditii, Samuel Lupau a recurs la un mic santaj: a anuntat ca va cere DNA sa fie audiat pentru a vorbi despre anumite fapte de coruptie de care are cunostinta si chiar a facut o solicitare in acest sens.

Pentru a nu se expune unei anchete DNA, alaturi de judecatorii care ar fi trebuit sa dea o solutie cat mai buna in acest dosar, avocata a facut returul onorariului si a provocat perdeaua de fum cu amenintarile procurorilor DNA prin penitenciarele patriei.

Daca acest scenariu, vehiculat in Palatul Dicasterial, are cel mai mic corespondent in realitate, cu siguranta, cazul Lupau-Dancea-Dolcu este departe de a fi inchis de raportul Inspectiei Judiciare… (G.I.)

One Response to CLASARE! Acuzatiile la adresa procurorului Lucian Dolcu, de la DNA Timisoara, demontate de Inspectia Judiciara! Scandalul mediatic provocat de avocata Jenifer Dancea, pornind de la fanteziile unui detinut, a “ingroapat” un posibil caz de coruptie

  1. Tudorel says:

    Jenifer trebuie sa sufle si-n iaurt, de-acuma! Dolcu e razbunator, va fi ca un caine de urma

Leave a Reply

%d bloggers like this: