PROTEST! Finantistii din Timis, protest spontan impotriva proiectului Legii salarizarii! “Noul proiect al legii salarizarii duce la taieri de salarii si diminuarea veniturilor salariatilor!”, sustin sindicalistii

Aproximativ 22.000 de salariati ai sistemului institutional al Ministerului Finantelor Publice participa luni, la un protest spontan, ca reactie la proiectul Legii salarizarii, se arata intr-un comunicat al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Finante (FNSF).


Salariatii din toate judetele tarii care protesteaza sustin ca proiectul legii salarizarii duce la taieri de salarii si cer Ministerului Finantelor Publice si Guvernului „revizuirea grilelor de salarizare din proiectul legii, astfel incat sa fie reflectata complexitatea si importanta activitatii Ministerului Finantelor Publice si unitatilor subordonate (ANAF, directii generale regionale ale finantelor publice etc.)”, se arata in comunicatul transmis.

FNSF avertizeaza ca actiunile de protest generate de taierea salariilor au fost declansate de salariati si se pot intinde pe o perioada nedeterminata de timp, ceea ce poate duce la blocarea activitatii de colectare si a activitatilor de relatii cu publicul.

„In loc ca Guvernul Romaniei sa plateasca 35.000 de consultanti fiscali nou angajati, cu salarii de 10.000 lei, dublu fata de un salariat al sistemului Ministerului Finantelor Publice, mai bine ar plati decent cei 25.000 de salariati responsabili cu colectarea veniturilor statului, fiind o investitie mai realista, corecta si cu efecte in timp, care ar duce la atragerea si pastrarea personalului bine pregatit, care sa poata face fata noilor cerinte in implementarea politicii fiscale”, se mai arata in comunicat.

„Sindicatele au facut toate eforturile ca acest conflict sa nu escaladeze, insa pasivitatea autoritatilor in a gasi solutii i-a determinat pe salariati sa reactioneze necontrolat. O prelungire a acestui conflict ar pune in pericol insasi punerea in practica a prevederilor actualului proiect al legii salarizarii”, anunta FNSF.

FNSF precizeaza ca salariatii din Ministerul Finantelor Publice si unitatile subordonate nu beneficiaza de sporuri, bonusuri sau alte venituri suplimentare, fiind incompatibili cu orice alta functie care poate aduce venituri suplimentare.

Si la Bucuresti, aproximativ 650 de salariati ai Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Bucuresti (DGRFP) au declansat un protest spontan, luni, incepand cu ora 8.30, in fata sediului institutiei, din cauza proiectului legii salarizarii, potrivit unui comunicat transmis de Sindicatul Finante Bucuresti.

„Protestul a fost declansat din cauza faptului ca noul proiect al legii salarizarii duce la taieri de salarii si diminuarea veniturilor salariatilor din DGRFP Bucuresti”, se arata in comunicatul trimis.

Potrivit comunicatului, „sindicatul DGRFP Bucuresti a incercat sa previna o astfel de manifestare, aducand in nenumarate randuri la cunostinta conducerii Ministerului Finantelor Publice si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala starea de nemultumire din randul salariatilor”. (M.I.)

Foto: Arhiva

One thought on “PROTEST! Finantistii din Timis, protest spontan impotriva proiectului Legii salarizarii! “Noul proiect al legii salarizarii duce la taieri de salarii si diminuarea veniturilor salariatilor!”, sustin sindicalistii

  1. Sa le fie rusine! Guvernul a anuntat clar ca nimeni nu pierde nimic. Eventual nu vor castiga in plus, cat si-ar fi dorit…… si mai este si invidia asta pe viitorii consultanti fiscali, care probabil vor castiga mai mult decat ei.
    Zic ca daca ar fi platiti mai bine ar lucra mai mult si mai eficient…insa au demonstrat ce pot , pana acum.
    Daca aveti curiozitatea, statzi in fata institutiei lor, dimineata dupa ora 08,30 sa vedeti cum vin valuri, valuri de acasa si nimeni nu-i intraba nimic. Sa le faca eventual un sistem de pontaj cu cartele…
    Nu stiu ce sa mai zic…. rusine …. Noi contribuabilii suntem alaturi de voi in sensul ca ne gandim la mamele voastre, in sensul admirativ , bineinteles….

Leave a Reply