DURA LEX! Procurorul Ciprian Dorobantu, trimis in judecata pentru ca ar fi condus un autoturism avand o alcoolemie de peste 0,80 gr/l! Operatiunea sistemului de distrugere a unui procuror DNA extrem de incomod, incununata de succes

Procurorul care a instrumentat dosarul finantarii ilegale a clubului Poli Timisoara si i-a trimis in judecata pe toti greii Primariei Timisoara, inclusiv pe fostul primar Gheorghe Ciuhandu si pe secretarul Ioan Cojocari, a fost trimis in judecata pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.


Ciprian Dorobantu, fost procuror la DNA Timisoara, actualmente procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, a fost surprins, in mai 2016, in timp ce conducea un autoturism sub influenta bauturilor alcoolice. Dupa un apel anonim la 112, magistratul a fost ridicat de la vila sa din cartierul Freidorf, de agentii de politie Daniel Voicu si Marius Lazar, dupa care a fost transportat la spital pentru prelevarea de probe biologice.

Incidentul a provocat demisia lui Ciprian Dorobantu de la DNA Timisoara si mutarea sa la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.

“Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Oradea au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Dorobantu Ciprian, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. In rechizitoriul intocmit in cauza procurorii au retinut urmatoarea situatie de fapt: La data de 6 mai 2016, in jurul orei 15.00 – 15.20, inculpatul Dorobantu Ciprian a condus un autoturism pe mai multe strazi (drumuri publice) din municipiul Timisoara, avand o imbibatie alcoolica de peste 0,80 gr./l. alcool in sange”, au comunicat procurorii.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Curtii de Apel Timisoara, iar in cazul in care procurorul va fi gasit vinovat, concomitent cu eventuala condamnare, va fi exclus din magistratura. (G.I.)

Leave a Reply