FEST-FDR2017! Ce se poate intampla cand nu ai curaj sa-ti traiesti cu adevarat propria viata? Raspunsul, vineri seara, pe scena Studio “Utu Strugari”, in spectacolul Pe jumatate cantec!

Peste 1.500 de iubitori de teatru, dar si spectatori ocazionali – trecatori sau turisti in Timisoara – au ales teatrul in primele patru zile ale  Festivalului European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanesti, FEST-FDR2017, eveniment organizat de Teatrul National din Timisoara, cu sprijinul Primariei si al Consiliului Local.


FEST-FDR2017 continua joi, 18 mai, de la ora 21, la Sala 2, cu un spectacol  care ofera publicului o noua intalnire cu extraordinarul univers estetic al regizorului Tompa Gabor – Toys: A dark fairy tale de Saviana Stanescu, un spectacol prezentat de compania  J.U.S.T. Toys Productions din Los Angeles, SUA.

Spectacolul este jucat in limba engleza, cu supratitrare in limba romana. „Doua personaje pornesc intr-o calatorie suprarealista, la capatul careia are loc o intalnire exploziva, si, totodata o descoperire. Jongland cu umorul si cu suspansul, explorand ideea de identitate, artistii recreeaza imaginarul eclectic al lumii artistice din Los Angeles”, transmit realizatorii spectacolului.

Tot joi, de la ora 18, la Sala Mare, Teatrul National din Timisoara prezinta, in afara festivalului, sepctacolul Iata femeia pe care o iubesc de Camil Petrescu, in regia Mihaelei Lichiardopol.

Vineri, 19 mai, ora 19, la Studio „Utu Strugari”, Teatrul de Foc, Bucuresti prezinta Pe jumatate cantec, textul si regia Crista Bilciu. Pe jumatate cantec este o poveste tulburatoare despre curajul de a visa si despre ce se poate intampla atunci cand nu ai curaj sa-ti traiesti cu adevarat propria viata.

Tot vineri, la Sala2, incepand cu ora 21, Asociatia Reciproca din Cluj prezinta Open. Spectacolul, semnat de Ana Cucu Popescu si realizat in parteneriat cu Federatia Fabrica de Pensule si cu Asociatia GroundFloor Group, pune in discutie, dezarmant de sincer, cu tandrete si cu forta, problema formelor iubirii. „Un performance care vorbeste, dincolo de orice inhibitie, dincolo de orice prejudecata – a creatorilor, sigur, a publicului, daca se lasa provocat – despre sexualitate. O face intr-un mod serios si, totusi, cu umor si ironie, o face asumat, dar fara ostentatie”, dupa cum afirma teatrologul Oana Bors, selectionerul festivalului. Spectacolul este recomandat spectatorilor peste 18 ani.

Biletele la toate spectacolele din cadrul FEST-FDR2017 pot fi achizitionate, in limita locurilor disponibile,  de la Agentiile Teatrului National (agentia „Marasesti”, str. Marasesti nr. 2 si agentia „Sala 2”, Parcul Civic), in fiecare zi intre orele 11 – 19 sau online, pe www.tntimisoara.com. (I.P.)

Leave a Reply