BREAKING NEWS! Maria Grapini a pierdut titlul de Politicianul Anului, fiind intrecuta pe ultima suta de metri de presedintele Consiliului Judetean Bacau     Deputatul Cornel Samartinean, presedinte interimar al PMP Timis, a anuntat ca in data de 31 martie vor avea loc alegeri in cadrul organizatiei pe care o conduce     O angajata a Primariei Timisoara a facut atac de panica si a fost luata cu Salvarea, dupa ce a afla ca salariul i-ar putea scadea la 5.000 de lei     Romania trece la ora oficiala de vara, in noaptea de 24/25 martie; ceasurile vor fi date inainte cu o ora, astfel incat ora 3 va deveni ora 4     Incendiu simulat la unul din etajele superioare ale cladirii de birouri clasa A United Business Center 1, din ansamblul mixt Openville Timisoara, stins de pompieri in 30 de minte    Scolile din Bucuresti și alte zece judete sunt inchise, 63 trenuri au fost anulate, traficul aerian se desfasoara cu intarzieri de pana la 150 de minute

EXCES DE MILITIAN! Biciclist amendat cu aproape 2.000 de lei, ziua in amiaza mare, pentru un motiv halucinant: nu avea far si stop! Politistul a aplicat strict litera legii, desi alti colegi de-ai sai au distribuit veste reflectorizante si pliante

Un echipaj de Politie Rutiera a batut toate recordurile in materie de sanctiuni contraventionale aplicate biciclistilor, dupa ce a constatat ca o femeie care se deplasa pe doua roti, agale, pe marginea unui drum din mediul rural, a pus circulatia rutiera intr-un pericol exagerat de mare.

Conducatorul vehiculului, Vasilica Mirela Andries, din localitatea Udesti, judetul Suceava, nici nu-si inchipuia ca va deveni vedeta nationala in momentul in care, in dimineata zilei de 24 mai, a imprumutat o bicicleta de la o vecina pentru a da fuga pana la farmacie.

Avea nevoie de un medicament pentru copilul ei, iar farmacista din comuna tocmai o anuntase ca a primit leacul.

Dupa cum consemneaza Monitorul de Suceava, ghinionul ei s-a numit agentul de politie Andrei Ciuciuc, de la Biroul Rutier Suceava. Politistul cu excese de militian a oprit-o, a constatat ca femeia nu avea cartea de identitate la purtator si ca bicicleta nu era echipata cu elemente de luminat sau reflectorizante, dupa care a decis sa taie in carne vie: 12 puncte de amenda, adica un total de plata de 1.740 de lei. Sau – 870 de lei in 48 de ore.

Nu a contat ca, la ora 10.26, pe timp de zi, cu vizibilitate maxima, nu ai nevoie de far, nici ca, fiind la un pas de casa, nu a avut buletinul asupra sa. Femeia s-a imprumutat de bani si am platit cei 870 de lei, o suma care-i acopera valoarea bicicletei de cateva ori… Deocamdata, nu s-a hotarat daca va contesta procesul verbal de contraventie, insa orice jurist ii poate spune ca are sanse de castig in instantele de judecata.

Pentru a contura excesul de zel al agentului Ciuciuc, sa spunem ca, nu cu mult timp in urma, agentii Politiei Orasului Pancota, din judetul Arad, au efectuat o actiune de prevenire a accidentelor rutiere in care sunt implicati biciclisti si mopedisti, soldata cu… distribuirea a 50 de veste reflectorizante si a 100 de pliante cu recomandari privind normele ce reglementeaza circulatia pe drumurile publice. (Mara Ion)

 

One Response to EXCES DE MILITIAN! Biciclist amendat cu aproape 2.000 de lei, ziua in amiaza mare, pentru un motiv halucinant: nu avea far si stop! Politistul a aplicat strict litera legii, desi alti colegi de-ai sai au distribuit veste reflectorizante si pliante

Leave a Reply

%d bloggers like this: