Cine a fost arestat preventiv in dosarul vagoanelor de la CFR Marfa? Presedinta Tribunalului Timis a trimis dupa gratii pentru 30 de zile doar patru persoane din cele 21 retinute de procurorii DIICOT

Dupa o sedinta maraton de aproape zece ore, Tribunalul Timis a decis sa trimita dupa gratii pentru 30 de zile doar patru din cele 20 de persoane retinute de procurorii DIICOT in dosarul vagoanelor vandute la fier vechi de CFR Marfa, ceilati inculpati urmand sa faca arest la domiciliu sau sa fie cercetati stare in libertate, sub control judiciar.


Aproape de primele ore ale diminetii, judecatorul de drepturi si libertati Adriana Stoicescu, presedintele Tribunalului Timis, a anuntat ca a decis arestarea pentru 30 de zile a lui Mihut Craciun, fostul director general al CFR Marfa, dar si a lui Pavel Barculet, director financiar, Daniel Ciobanu, director Operatiuni dezvoltare, si a lui Enache Florin-Claudiu, director Vagoane.

De asemenea, inculpatii Mascovescu Mircea Ion, Mutascu Mihai, Corodan Gelu-Ioan, Niculescu George, Radulescu Stanel Luca Ovidiu-Dumitru au primit arest la domiciliu, ceilalti angajati ai CFR Marfa urmand sa fie cercetati in stare de libertate, sub control judiciar.

Decizia nu este definitiva, atat inculpatii, cat si procurorii DIICOT avand posibilitatea sa o conteste la Curtea de Apel. Reamintim ca, in acest dosar, procurorii DIICOT au retinut 21 de persoane de la varful si sucursalele CFR Marfa, acuzate de constituirea unui grup infractional organizat pentru vanzarea a 2.450 de vagoane de marfa la fier vechi. Prejudiciul estimat de procurori, 6,3 milioane de euro. (G.I.)

Leave a Reply