CLASARE! Acuzatiile la adresa procurorului Lucian Dolcu, de la DNA Timisoara, demontate de Inspectia Judiciara! Scandalul mediatic provocat de avocata Jenifer Dancea, pornind de la fanteziile unui detinut, a “ingroapat” un posibil caz de coruptie

 

Tentativa de discreditare a procurorului Lucian Dolcu, de la DNA Timisoara, pusa in scena de o distinsa avocata din Baroul Timis – care a aruncat in spatiul public o serie de acuzatii lansate din spatele gratiilor de un detinut din Penitenciarul Timisoara -, nu a fost orchestrata destul de abil pentru a trece si de “filtrele” Inspectiei Judiciare din cadrul CSM.


In ciuda presiunii media, mai ales a publicatiilor care au pus tunurile pe procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, Inspectia Judiciara a decis clasarea dosarului in care procurorul timisorean a fost cercetat pentru o presupusa abatere de la litera legii, respectiv amenintarea unui detinut pentru a face denunturi impotriva a trei judecatori si a unui avocat.

“Apreciem ca nu se poate retine existenta vreunor indicii care sa contureze savarsirea de catre procuror a vreunei abateri disciplinare. Din verificari nu s-a putut stabili cu certitudine ca sustinerile detinutului referitoare la amenintarile proferate de procuror sunt intemeiate. Petitionara a precizat ca toate aspectele sesizate referitoare la exercitarea unor presiuni din partea procurorului i-au fost relatate de detinut”, se mentioneaza in raportul intocmit de procuroarea Tamara Manea, de la Inspectia Judiciara, dupa verificarile intreprinse la Timisoara.

Cu alte cuvinte, tot scandalul mediatic provocat de avocata Jenifer Dancea, care a promovat in spatiul public povestea traficantului asuprit de procurori, nu a avut efectul scontat. Procurorul Lucian Dolcu a ramas neclintit, in continuare, la DNA Timisoara si, probabil, nu va trece mult timp pana va dovedi ca a avut dreptate in demersul sau investigativ.

Nu trebuie ignorat faptul ca, anul trecut, acelasi detinut, Samuel Lupau, a solicitat DNA – Serviciul Teritorial Timisoara, sa fie audiat pentru a denunta unele fapte de coruptie de care avea cunostinta, solicitare ce a format obiectul lucrarii 821/VIII/1/2016.

Ulterior, in momentul in care procurorul Lucian Dolcu si ofiterul de politie judiciara Dan Cojocaru s-au deplasat in Penitenciarul Timisoara pentru a afla ce are de spus traficantul condamnat la 11 ani de inchisoare, acesta a inceput sa “tipe”, prin intermediul avocatei sale, ca este amenintat cu bataia pentru a face denunturi impotriva a trei judecatori de la Curtea de Apel Timisoara si un avocat din Baroul Timis.

Dupa razgandirea brusca a  detinutului, care ba a vrut sa denunte acte de coruptie, ba s-a simtit amenintat de procurori, se contureaza o intrebare legitima: ce anume s-a intamplat intre cele doua atitudini diametral opuse? Dupa cum relateaza chiar avocata Jenifer Dancea, detinutului i-a fost restituita suma de 13.000 de euro, onorariul incasat pentru sustinerea apelului sau la Curtea de Apel.

In aceste conditii, ca ipoteza de lucru, apare un scenariu extrem de interesant: suma pusa la dispozitia avocatei ar fi trebuit sa se materializeze intr-o solutie foarte buna in apel, o reducere semnificativa a pedepsei, poate chiar o condamnare cu suspendare.

Din anumite considerente, deontologice sau preventive, judecatorii au ignorat toate ispitele si au respins contestatia detinutului, care a ramas cu cei 11 ani de inchisoare. Locatarul din inchisoarea de pe Popa Sapca, dezamagit de prestatia avocatului, a asteptat returul celor 13.000 de euro, insa acest decont s-a tot amanat din partea aparatoarei sale.

In aceste conditii, Samuel Lupau a recurs la un mic santaj: a anuntat ca va cere DNA sa fie audiat pentru a vorbi despre anumite fapte de coruptie de care are cunostinta si chiar a facut o solicitare in acest sens.

Pentru a nu se expune unei anchete DNA, alaturi de judecatorii care ar fi trebuit sa dea o solutie cat mai buna in acest dosar, avocata a facut returul onorariului si a provocat perdeaua de fum cu amenintarile procurorilor DNA prin penitenciarele patriei.

Daca acest scenariu, vehiculat in Palatul Dicasterial, are cel mai mic corespondent in realitate, cu siguranta, cazul Lupau-Dancea-Dolcu este departe de a fi inchis de raportul Inspectiei Judiciare… (G.I.)

One thought on “CLASARE! Acuzatiile la adresa procurorului Lucian Dolcu, de la DNA Timisoara, demontate de Inspectia Judiciara! Scandalul mediatic provocat de avocata Jenifer Dancea, pornind de la fanteziile unui detinut, a “ingroapat” un posibil caz de coruptie

  1. Jenifer trebuie sa sufle si-n iaurt, de-acuma! Dolcu e razbunator, va fi ca un caine de urma

Leave a Reply