De trei ori artist! Florin Piersic jr., pe scena Teatrului National din Timisoara in tripla ipostaza de traducator, actor si regizor al comediei negre “Frati”

Curajul artistului de a-si asuma perspectiva autorului, a traducatorului, a actorului, a regizorului etc., curajul de a imagina lumi si povesti s-a materializat in numeroase spectacole montate la Teatrul National din Timisoara de-a lungul ultimului deceniu.


Este si cazul viitoarei premiere a Nationalului timisorean: Frati de Dave Williams, programata marti, 9 mai, ora 19, si miercuri, 10 mai, de la aceeasi ora la Sala 2.

Spectacolul este nu doar o comedie neagra, o poveste despre relatiile complicate ale celor trei frati obligati de testamentul tatalui lor sa se suporte treizeci si sase de ore pe an, ci este, in egala masura, un laborator in care arta dramatica se redefineste prin complexitatea omului de teatru.

Artist plurivalent, capabil sa cerceteze teatrul din cele mai diferite perspective, Florin Piersic jr. abordeaza comedia dramaturgului american Dave Williams din tripla ipostaza de actor, traducator si regizor, asumandu-si in egala masura pozitia exhaustiva de autor al spectacolului, rolul de creator de text – traducerea fiind fara doar si poate un act de creatie -, ca si pe cel de interpret.

Lumea fratilor Conley – cei trei protagonisti ai spectacolului Frati – este, dincolo de gaguri si de hohotele de ras, o lume care isi urneste cu greu mecanismele empatiei si comunicarii, intepenite de nesiguranta si de istoria personala a fiecaruia dintre cei trei frati. Mai mult decat atat, in angrenajul construit de Florin Piersic jr., Frati este o comedie care, paradoxal, se apropie de universul inovatorilor „tineri furiosi” ai deceniului sapte.

Distributia spectacolului ii aduce alaturi de Florin Piersic jr. pe Matei Chioariu, Calin Stanciu jr., Marko Adžić  / Bogdan Spiridon, tineri actori extrem de apreciati de publicul Teatrului National, precum si pe Tudor Prodan, un foarte interesant scenograf din noua generatie. Urmatoarea reprezentatie este programata miercuri, 17 mai.

Biletele se gasesc la Agentiile Teatrului National: Agentia „Marasesti”, str. Marasesti nr. 2 si Agentia „Sala 2”, in Parcul Civic. Orar: marti – duminica, orele 11 – 19. Locurile pot fi achizitionate si online, pe www.tntimisoara.com.

One thought on “De trei ori artist! Florin Piersic jr., pe scena Teatrului National din Timisoara in tripla ipostaza de traducator, actor si regizor al comediei negre “Frati”

Leave a Reply