EVACUARE! Organizatia PRM Timisoara, somata sa elibereze imobilul in care-si desfasoara activitatea de peste 20 de ani! Consiliul Local urmeaza sa se pronunte in privinta prelungirii contractului

Dupa o perioada de glorie pe esicherul partidelor politice din Timis, cand a trimis in parlament nu mai putin de 2 senatori si 3 deputati (legislatura 2000 – 2004), organizatia judeteana a PRM se apropie de colaps.


In ciuda faptului ca, in Europa, partidele nationaliste au ajuns din nou in prim-planul bataliilor pentru putere, in Romania, formatiunea politica fondata de Corneliu Vadim Tudor se zbate in subsolul sondajelor de opinie, nefiind credita decat cu minimal procent de 3-4 la suta din optiunile electoratului.

In Timis situatia este si mai crtica, mai ales dupa neinspirata alegere in functia de presedinte a sirianului Aboultef Gassan, adica a unui musulman in fruntea unui partid care, pe sigla electorala, are reprezentata crucea crestina.

Dupa cum era de asteptat, Primaria Timisoara a sesizat acest derapaj de imagine al PRM-ului si a decis evacuarea organizatiei din sediul detinut pe strada Eneas. Un spatiu de aproape 70 de metri patrati, folosit de aproape 20 de ani, detinut la parterul unui imobil din patrimoniul public, care se invecineaza cu o gradinita privata.

“Am contestat aceasta decizie si asteptam sa vedem ce decide Consiliul Local. Este adevarat, contractul de locatiune a expirat in vara anului trecut, intre timp am avut probleme, a decedat fostul presedinte Grigore Trif, si am omis sa mergem sa-l prelungim. Dupa aproape un an, Primaria Timisoara a decis sa ne someze sa evacuam spatiul, notificarea fiind trimisa prin executor judecatoresc. Nu stim de ce nu am fost invitati la discutii, mai cu seama ca sediile de partid au alt regim juridic, nu pot fi evacuate ca in cazul persoanelor fizice. Speram sa nu fim sacrificati in interesul gradinitei private, care, daca noi plecam, se poate extinde intr-un spatiu public”, ne-a precizat presedintele PRM Timisoara, Gheorghe Marinescu.

In cazul in care Consiliul Local nu va decide prelungirea contractului de locatiune a PRM Timisoara, abuzul administratiei locale va fi adus in atentia instantelor de judecata. (Mara Ion)

Leave a Reply