EXPLOZIV! Timisoara, sub asediul unei grupari de infractori profilata pe spargeri de magazine de bijuterii si vile de milionari! Ancheta politiei bate pasul pe loc, discret, fara sa atraga atentia ofiterilor anticoruptie de la DGA

Teroarea spargatorilor de lux din Timisoara, profilati pe vile de milionari si magazine de bijuterii, pare fara sfarsit. Hotii actioneaza in voie, ca intr-un sat fara caini, demonstrand ca avem o politie extrem de ineficienta sau, mai grav, ca “politia e cu noi!”.


Dupa o serie de lovituri de rasunet, in noaptea de luni spre marti, gasca de spargatori a facut “curat” si intr-o bijuterie din plin centrul municipiului de pe Bega.

In doar cateva minute, au fortat usa de acces, au patruns in interiorul magazinului, au dislocat seiful cu bijuterii si briliante, dupa care au reusit sa dispara cu tot cu prada. Nici nu s-au mai obosit sa anihileze alarma, pentru ca stiau, probabil, in cat timp isi face aparitia echipa de interventie de la firma de securitate… Si, ca de fiecare data, bodyguarzii au sosit dupa disparitia infractorilor.

In ciuda faptului ca aceasta grupare de infractori actioneaza in voie, in Timisoara si imprejurimi, de peste un an, politistii par, pur si simplu, depasiti de situatie. Sau, dupa cum se zvoneste, sunt mana in mana cu spargatorii. Ipoteza nu este deloc exagerata, cata vreme, in urma cu cateva zile, un agent de politie de la Sectia 1 a fost condamnat definitiv pentru complicitate cu o grupare de hoti de lux, carora le dadea ponturi din dosare, iar un ofiter de la Politia Municipiului Timisoara este cercetat de procurori sub acuzatia ca a oferit protectie hotilor de buzunare.

“Politistii care cerceteaza aceste spargeri in serie stiu, cu siguranta, cine sunt infractorii, dar nu reusesc sa adune probe. Baietii nu lasa amprente. La nivelul lumii interlope, se stie ca este vorba despre doua grupari de spargatori, care si-au impartit orasul si nu se baga unii peste altii. Sunt scoliti in strainatate, au scule performante si nu le rezista nicio incuietoare. Unul dintre ei a dat mai multe spargeri in Austria, se spune, si are interdictie de a mai intra in acea tara”, ne-a dezvaluit o sursa.

Un zvon exploziv, care ar trebui verificat de ofiterii anticoruptie de la DGA, vine sa explice, oarecum, apatia anchetatorilor. Hotii isi impart doar jumatate din fiecare prada, restul fiind trimisa mai departe…

Sa mai spunem ca, doar in ultimele doua luni, a fost sparta casa milionarului Ahmed Jabri Tabrizii, din Sag, casa bijutierului Wadah Hamwi, de pe “Fasia Gaza”, sediul Fan Curier de langa Aeroportul Timisoara, fabrica de bijuterii din zona Pietei Doina, magazinul de bijuterii din zona Pietii Libertatii, iar toate aceste lovituri au adus in buzunarele hotilor aur, bijuterii si bani care totalizeaza peste 500.000 de euro. (Vlad Enciu)

Leave a Reply