FEST-FDR2017! 31 de spectacole, 300 de artisti si 10.000 de spectatori au transformat Timisoara in capitala dramaturgiei romanesti! Zile si nopti de teatru, de dans, de muzica, subsumate conceptului de Identitate

Festivalul European al Spectacolului Timisoara – Festival al Dramaturgiei Romanesti, editia 2017, s-a incheiat. Timp de 12 zile, intre 14 si 25 mai, Teatrul National din Timisoara a fost liantul care a adus impreuna artisti si spectatori, povesti si intamplari, zile si nopti de teatru, de dans, de muzica.


FEST-FDR2017 a stat sub semnul unui singur concept, cu nenumaratele sale implicatii: Identitatea. O tema generoasa, acuta in societatea si in istoria noastra de zi cu zi, o tema care a facut ca festivalul sa-si transcenda valentele pur culturale si estetice si sa devina un eveniment cu reale implicatii etice, sociale si civice.

De asemenea, festivalul a contextualizat in cel mai practic mod spectacolul de teatru pe text romanesc in directiile artelor europene ale spectacolului, ca un punct major de convergenta al acestora.

Cu sprijinul Primariei si al Consiliului Local al Municipiului Timisoara, festivalul organizat de Teatrul National din Timisoara a insumat 31 de spectacole, in cele trei sali ale teatrului, dar si in Piata Victoriei sau in Parcul Civic – spatii urbane transformate in scene de spectacol.

Acestora li se adauga cinci ateliere in cadrul Concursului National de Dramaturgie, precum si trei lansari de carte. Nu in ultimul rand, tema festivalul a dat Teatrului National din Timisoara prilejul de a se alatura cu o serie de spectacole din repertoriul sau, potrivit gamei repertoriale, subsumate aceluiasi concept.

FEST-FDR2017 a oferit celor aproape 300 de artisti un spatiu generos de dialog si de intalnire. In acest fel, Teatrul National din Timisoara, impreuna cu cei aproximativ 10.000 de spectatori care i-au umplut salile si spatiile in aer liber, a demonstrat felul in care, prin tot ceea ce face, participa la construirea Timisoarei ca inima a teatrului romanesc si ca oras reprezentativ pentru cultura europeana. (I.P.)

Foto: Adrian Piclisan / TNTm

Leave a Reply