BREAKING NEWS! Agentul de politie Nicu Fiat Mihaitoaia, prins cu mita intr-un dosar instrumentat de DIICOT, condamnat la 6 ani de inchisoare!     ACS Poli Timisoara a pierdut acasa cu 0-1 in fata vicecampioanei FCSB, dupa un recital de decizii aiuristice al arbitrului Andrei Chivulete!    Fostul procuror DNA Doru Tulus a declarat ca se asteapta ca, in curand, Laura Codruta Kovesi sa ceara arestarea sa preventiva!     Noul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare este Maria Dana Ionescu, fost prim-procuror adjunct la Parchetul Timisoara!    Ilie Nastase, suspendat de ITF pana in anul 2021 si amendat cu 10.000 de dolari, dupa ce a facut comentarii rasiste la adresa Serenei Williams!    Ungaria vrea sa opreasca pe teritoriul ei coridorul vertical de transport al gazelor naturale care ar fi trebuit sa mearga pana in vestul Europei!

FEST-FDR2017! Prima saptamana de festival se incheie cu un concert in aer liber al trupei Subcarpati! Parcul Civic se va transforma intr-o fabuloasa scena pentru una dintre cele mai vizionate trupe din Romania

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Festivalului European al Spectacolului de la Timisoara propune spectatorilor un week-end plin de evenimente, doua zile pline, doua zile care demonstreaza, daca mai era nevoie, extrema diversitate a festivalului si marea sa deschidere inspre toate aspectele care contureaza profilul individual si social al omului contemporan.

Astfel, sambata, 20 mai, de la ora 21, la Sala 2, compania clujeana Váróterem Projekt  prezinta Marti – spectacol choirtemporan, performance care imbina drama si comedia neagra, ironic, la limita teatrului absurd, vorbind, de fapt, despre viata. Ideea pe care o subliniaza  realizatorii spectacolului – Csepei Zsolt, Sipos Krisztina si echipa – este ca singurul lucru pe care ne putem baza este imaginatia. In rest, totul este relativ.

Spectacolul este precedat, de la ora 20,30, in foaierul Salii 2, de o foarte interesanta lansare de carte despre unul dintre regizorii care au marcat regia de teatru romaneasca – Alexandru Tocilescu, volumul, aparut sub egida Fundatiei Culturale „Camil Petrescu”, fiind prezentat de teatrologul Oana Bors.

De asemenea, in aceeasi idee a multitudinii de perspective ale conceptului identitate, Teatrul National din Timisoara prezinta, in afara festivalului, in aceeasi zi, de la ora 18, in Sala Mare, O scrisoare pierduta de I.L. Caragiale, comedia romaneasca prin excelenta, spectacol semnat de Ada Lupu Hausvater.

Duminica, 21 mai, de la ora 17, la Studio „Utu Strugari” publicul are sansa  reintalnirii cu Gheorghe Visu, Mihaela Teleoaca si Lucian Pavel intr-un spectacol marca Matei Visniec – Nina sau Despre fragilitatea pescarusilor impaiati, o posibila urmare a celebrei piese cehoviene Pescarusul. Spectacolul Teatrului de Comedie, in regia lui Alexandru Maftei, recreeaza universul cehovian in intreaga sa duiosie: „Cortine se ridica si cad in fata personajelor pe care A .P. Cehov le-a lasat in seama scenei de mai bine de 100 de ani. Pentru Matei Visniec, catifeaua grea nu le intrerupe existenta, cortina cade imperfect si dramaturgul vede, fara surprindere, cat de prost trage Konstantin Gavrilovici Treplev. Atat de prost, incat si a doua lui tentativa de sinucidere esueaza rasunator si face posibila reintalnirea, dupa douazeci de ani, cu Nina si cu tot ce a atins amorul bolnav pentru ea…”, noteaza regizorul Alexandru Maftei.

Tot duminica, de la ora 19, la Sala 2, Centrul de Proiecte Culturale Bucuresti – ARCUB  prezinta spectacolul Obsesii, de Claudiu Sfirschi–Laudat, in regia lui Yannis Paraskevopoulos, o fascinanta intalnire cu un univers feminin fracturat, cu o identitate in criza, o partitura de forta pentru o actrita pe masura – Cerasela Iosifescu.

Prima saptamana de festival se incheie cu un eveniment special. Teatrul National extinde spatiul de spectacol al Salii 2 in parc – Parcul Civic, transformandu-l intr-o fabuloasa scena de concert pe care va urca una dintre cele mai vizionare trupe din Romania: Subcarpati. Duminica, de la ora 21,30, impreuna in parcul din jurul Salii 2, vom putea spune din nou ca „oamenii sunt inca frumosi”.

Concertul, unul dintre evenimentele outdoor ale festivalului, se inscrie, in egala masura, in „Open Air Hall” – program de interactiune culturala prin care Teatrul National ofera spectacole in aer liber – atat publicului sau, cat si unui public intamplator, inca necunoscut. Accesul la concertul Subcarpati este liber.

FEST-FDR2017, eveniment organizat de Teatrul National „Mihai Eminescu” si sustinut de Primaria si Consiliul Local Timisoara, continua si saptamana viitoare cu spectacole de teatru, de dans, in aer liber, itinerante etc., transformand orasul intr-o destinatie culturala exceptionala.

Biletele la toate spectacolele din cadrul FEST-FDR2017 pot fi achizitionate, in limita locurilor disponibile,  de la Agentiile Teatrului National (agentia „Marasesti”, str. Marasesti nr. 2 si agentia „Sala 2”, Parcul Civic), in fiecare zi intre orele 11-19 sau online, pe www.tntimisoara.com. (I.P.)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: