Fosti capi ai Politiei Timis, mana in mana cu bastanii clanului Viscol din Lugoj! Operatiunea de “plantare” a unei grenade si a unui pistol in locuinta unei familii rivale, girata chiar de un inspector sef

Descinderile in forta la palatele tiganilor din Lugoj efectuate, zilele trecute, de trupele de interventie rapida ale Politiei si Jandarmeriei, pot reprezenta inceputul decuplarii clanurilor bogate de protectiile inalte din structurile de autoritate ale Timisului.


Prin aceasta operatiune, noul inspector sef Nicolae Boia a incercat, probabil, sa transmita mesajul ca tiganii milionari care terorizeaza Lugojul de ani si ani nu se mai pot baza pe complicitatile unor ofiteri cu functii importante din Politia Timis.

Aceste legaturi, sustinute cu spagi consistente, au fost devoalate pentru prima data, in urma cu doi ani, de procurorii DNA, care l-au retinut pe fostul inspector sef Sorin Muntean pentru coruptie. “Este omul meu, stii ce ai de facut!”, i-a cerut fostul sef al Politiei Timis unui subaltern de incredere, referindu-se la Iulian Bot, liderul clanului Viscol din Lugoj. In prezent, ambii politisti sunt cercetati de procurorii DNA pentru luare de mita, alaturi de avocatul Marin Bilc, cel care a intermediat actele de coruptie.

Conform unui membru al clanului Caldaras, aflat intr-o permanenta rivalitate cu clanul Bot, un alt inspector sef al Politiei Timis s-a aflat in relatii apropiate cu Iulian Bot. Este vorba despre comisarul sef Sandel Palade, care a reusit sa iasa la pensie fara ca “prieteniile” sale cu bastanii din Lugoj sa fi ajuns si la urechile procurorilor.

”Va aduc la cunostinta ca in anul 2008, luna mai, Bot Iulian zis ”Viscol” a plasat o grenada si un pistol la domiciliul lui Popescu Ioan, zis Turculet. Tot el si cu fostul sef al I.J.P. Timis, domnul Palade, care era un bun prieten cu Viscol, au organizat o perchezitie la domiciliul tatalui meu Popescu Ioan si au gasit grenada si pistolul direct la locul stiut de ei, in urma caruia tatal meu a facut 6 luni de puscarie, dupa care a fost eliberat din lipsa de probe. In acest dosar majoritatea martorilor au fost amenintati atat de politisti din acea vreme cat si de familia lui Bot Iulian zis Viscol, ma refer la martorii care au sesizat politia”, a dezvaluit Ion Caldaras, zis David, nimeni altul decat finul manelistului Adi Minune.

Tot acest martor pretios pentru procurori – daca s-ar dori deschiderea unui dosar al faradelegilor din Lugoj -, intr-o declaratie pentru o publicatie din Bucuresti, avertizeaza ca Iulian Bot devine, pe zi ce trece, tot mai periculos.

“In data de 16.08.2013, tot acest Bot Iulian, zis Viscol, a impuscat pe numitul Mihai Ioan, zis Ionel, in ambele picioare . Chiar fostul politist, ”domnul Coco”, de la Judiciara din Lugoj, a strans cartusele de jos fara avea o manusa pe mana cum se procedeaza pentru a ascunde probele; eram de fata cand s-a intamplat incidentul nefericit pe strada Marasesti. Cateva luni mai tarziu acesta este eliberat si achitat”. I

In aceste conditii, daca operatiunea declansata de noul inspector sef Nicolae Boia nu va fi dusa pana la capat, este de asteptat ca reclamatiile tiganilor din Lugoj, potrivit carora o parte din taxele de protectie adunate de la ei ajung la “militieni”, sa convinga Bucurestiul sa-si trimita la fata locului echipe de politisti si procurori, ca si in alte cazuri celebre ingropate de autoritatile locale. (G.I.)

2 thoughts on “Fosti capi ai Politiei Timis, mana in mana cu bastanii clanului Viscol din Lugoj! Operatiunea de “plantare” a unei grenade si a unui pistol in locuinta unei familii rivale, girata chiar de un inspector sef

  1. Singura realizare a lui palade este ca a facut-o agent de politie pe nimeni alta decat zero baratul de nevastasa. O nimeni in viata civila si ca politist este dezastru. Cei care lucreaza cu ea stiu cine e aceasta zero barat cu aere de colonel. Cheama cetateni la audieri si le spune ca e comisar de politie. O frustrata care fara coruptul de barbatuso era maxim o vanzatoare de magazin…de cartier, ca in zona centrala nu avea cautare. ….,,vaaai sefu’ ce bine va sta” ,,vaaai sefu ce destept esti” ,,vaaai sefu, nu va spalati ca va curat eu” (ca sa nu zic ling). Prietenii stiu de ce….

Leave a Reply