MILIONAR IN ROBA! Avocat trimis in judecata pentru evaziune fiscala! Pentru a-si achita datoriile la bugetul statului, acesta a scos la vanzare o vila de aproape un milion de euro

Un avocat evazionist a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitiei, sub acuzatia ca s-ar fi sustras de la plata datoriilor fiscale si a prejudiciat bugetul statului cu peste 80.000 de euro.


Din rechizitoriul intocmit de procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului General reiese ca, in perioada mai 2011 – februarie 2014, in calitate de administrator al unei societati comerciale, avocatul Eustatiu Chiru a inregistrat in contabilitate achizitii fictive de servicii sau de bunuri care in realitate nu au avut loc. Anchetatorii arata ca achizitiile fictive s-au facut de la sase firme. In acest mod, Chiru Eustatiu s-ar fi sustras de la plata datoriilor fiscale, reprezentand TVA.

“Inregistrarea in contabilitate a acestor achizitii a determinat ca in intervalul 2011 – 2015, la finalul fiecarei perioade fiscale, societatea mentionata mai sus sa figureze cu sold negativ al TVA. Prin infractiunea savarsita, inculpatul Chiru Eustatiu a prejudiciat bugetul statului cu suma de 369.593 lei, din care pana in prezent a fost recuperata suma de 247.175 lei”, sustin procurorii.

Pentru a-si achita aceasta datorie la bugetul statului, dar si pentru alte cheltuieli curente, avocatul Eustatiu Chiru a scos la vanzare o vila de lux cu piscina, situata in partea de nord a Capitalei, al carei pret de strigare este de 950.000 de euro. Procurorii nu au “poftit” la aceasta proprietate, in schimb au pus sechestru asigurator pe alte doua imobile ale avocatului, situate in Voluntari. Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Curtii de Apel Bucuresti. (Vlad Enciu)

Leave a Reply